Terjed a háború? – Belarusz leszedett egy ukrán drónt

2023. július 17. 20:50

Ukrán területről indított, határsértő drónt lőtt le a fehérorosz légvédelem – közölte hétfőn a fehérorosz határőrség.

2023. július 17. 20:50
null

Ukrán területről indított, határsértő drónt lőtt le a fehérorosz légvédelem – közölte hétfőn a fehérorosz határőrség.

A közlemény szerint a vasárnapi incidens során a drónt a délkeleti Homel megyében, a fehérorosz-ukrán határtól nem messze elektronikus légvédelmi eszközök segítségével semlegesítették, majd a közeli Dnyeper (Dnyipro) folyóba zuhant. 

 

A drón segítségével a Fehérorosz Köztársaság határ menti térségeinek felderítése zajlott”

 

 – szögezte le a határőrség.

Május végén, szintén Homel megyében, a lojevszki kerületben semmisítettek meg egy ukrán „csapásmérő” drónt, február elején pedig Breszt megyében fogtak el egy felderítő drónt a határ mentén. Már tavaly ősszel és tél elején több hasonló incidensről számolt be a fehérorosz határőrség. A hatóság szerint Oroszország Ukrajna elleni háborújának 2022. február 24-i kezdete óta idén január közepéig 463 drónt figyeltek meg a fehérorosz határ mentén.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök januárban kiadott határvédelmi rendelete alapján a fehérorosz hatóságoknak különös figyelmet kell fordítaniuk országuk Ukrajnával közös, 1084 kilométer hosszú határszakaszára. A fehérorosz határvédelmi hatóság közölte, hogy az év eleji adatok szerint Ukrajna 17 200 katonáját állomásoztatja a fehérorosz határ mentén, ahol műszaki akadályokat építenek és aknamezőket telepítenek. Hozzátette, hogy rendszeresek a lőfegyverrel elkövetett provokációk is az ukrán fél részéről. A fehérorosz fél válaszul megerősítette határvédelmi egységeit, aktívan bevet műszaki megfigyelési eszközöket, valamint harcjárművekkel és tüzérséggel ellátott műveleti egységeket telepített a térségbe.

(MTI)

***

Nyitókép: Mandiner-archív

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 04. 19:42
Na,Belorus majd ad a náci ukránoknak.. De nem muníciót: a pofajukra...ekkora mocskos semmi népet,mint az ukrán,a céljuk a világháború...ezért mondom,gyorsan pusztuljanak el mind egy szálig.
Zolotarjov
2023. július 17. 23:40
Na ugye..
Kovács Ubul
2023. július 17. 22:12
A képmutató szarháziaktól indultak a Kijev elleni inváziós oszlopok, most meg játsszák a szűzqrvát. Ezek valóban a muszkák testvérnépe.
Szutykok
2023. július 17. 21:47
Tente van a kollaboráns náci patkányoknak:DDDD------------------- Holtan találták az otthonában az oroszbarát, szakadár Dnyeszter menti terület ellenzékének vezetőjét A férfi tiraszpoli otthonában a nyomozók első vizsgálatai „erőszakos halálra utaló nyomokat” találtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!