Szijjártó Ukrajna azonnali NATO-csatlakozásának elutasításáról: Győzött a felelősségtudat

2023. július 13. 08:04

A külügyminiszter szerint Ukrajnának rendeznie kell a kisebbségi kérdést is, ha tagja akar lenni a szövetségnek.

2023. július 13. 08:04

Szijjártó Péter szerint pozitív fejlemény, hogy Ukrajnát nem hívták meg  a NATO-ba a vilniusi csúcstalálkozón. A külügyminiszter szerint győzött a józan ész és a felelősségtudat. Ezzel sikerült elkerülni a háborús eszkaláció veszélyét – nyilatkozta a NATO-csúcs utolsó napján Vilniusban.

Hozzátette, Ukrajnának, bizonyos várakozásokhoz képest,  szerény eredménnyel kell beérnie, mivel nem sikerült elérniük sem kerülőúton, sem gyorsított eljárásban a csatlakozást. A külügyminiszter szerint a csatlakozáshoz igenis fontos, hogy Kijev reformokat hajtson végre a kisebbségi jogok területén, mivel a NATO nemcsak katonai szövetség, de értékalapú közösség is.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. július 13. 20:56
HÁT, ja! GYŐZÖTT a józan ész. EGYÉBIRÁNT mélyebben belegondolván az ügybe roppant veszélyes kérdés ám ez. S az ok., hogy egyelőre szóba sem jöhet, de! A HÁBORÚ lezárása után mi lesz Ukrajnában, milyen lesz Ukrajna, ezt ma nincs ember, aki meg tudja mondani.
connorj
2023. július 13. 10:14
Külügyminiszter úr! ERŐT, EGÉSZSÉGET, KITARTÁST !
Nasi12
2023. július 13. 09:02
Azért a fegyverszállítást tovább turbózzák. A karaván halad.
falcatus-2
2023. július 13. 08:54
>Győzött a felelősségtudat< ....vagy inkább felmérték, hogy hasznosabb további időnyerésre játszani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!