Lengyel szakértő: Ha az EU nem oldja meg a migráció problémáját, akkor szét fog esni!

2023. július 03. 11:56

Maciej Duszczyk szerint ha erre a kérdésre nem találnak a tagállamok megoldást, azt az EU nem fogja túlélni.

2023. július 03. 11:56
null

A Rzeczpospolitának adott interjújában beszélt arról Maciej Duszczyk migrációs szakértő és politológus, hogy sok ország vezetői nem tudják teljesen, miről szól a Lengyelország és Magyarország közötti szövetség, és hogy ez honnan származik. A többség egyszerűen meg van győződve arról, hogy Lengyelország és Magyarország szimplán „EU-ellenes országok”, amelyek blokkolják az európai közösség döntési politikáját.

– figyelmeztet Duszczyk, aki azonban ehhez hozzáfűzi, hogy Magyarország a migráció kérdését arra használja, hogy „ne Ukrajna támogatásáról legyen szó”.

Duszczyk úgy véli, Magyarországnak sokkal hasznosabb téma a migráció kérdésköre, mint az ukrajnai háború. A szakértő a lengyel álláspontot is kritizálja, szerinte „irracionálisan” viselkedik a lengyel vezetés. „A legfőbb prioritásunk az kellene hogy legyen, hogy kezeljük a lengyel-belarusz határon kialakult migrációs helyzetet, egyúttal segítsük az ukrán menekülteket. Ez az, amit Magyarország ellenez” – fogalmaz.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner számára.

Nyitókép: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. július 06. 00:10
A Nyugatot végtelenül idegesíti, és borzasztóan irigyelnek bennünket, hogy Magyarországna sikerül elhárítani azt a veszélyt amibe ök belefognak dögleni. Ez az érzés annak a helyzetnek a milliószoros felerösítése lehet, mint amikor az embereket elkap egy óriási zivatar és vannak akiknek van esernyöje és vannak akiknek nincs. Ilyenkor egyesek legszívesebben kikapnák a mások kezéböl az ernyöt. A Nyugta most pontosan ezt akarja velünk. De inkább hulljon darabokra az unió. Utána úgyis létrejönne egy új, ami feltehetöen jobb lenne. Ez az unió, ami vancsak piszkozatnak jó.
EX_Terminator
2023. július 03. 13:44
Még mindig nehéz kisfiaim!? SZUBHUMÁN KORCSOK MINT TI SOHA SEMMIBEN NEM FOGNAK MINKET KIOKTATNI SE SEMMIBE BELEPOFÁZNI, SE ÍGY SE ÚGY SE SEHOGY! DE AZ ÉLETÜKKEL JÁTSZANAK HA CSAK MEG MERÉSZELIK PRÓBÁLNI. ÉS SOHA DE SOHA SEMMI NEM FOG MEGOLDÁSRA KERÜLNI SOHA SEMMIVEL NEM FOGOK FOGLALKOZNI ABBÓL A NAGY RAKÁS LÓSZARBÓL AMIT CSAK AZÉRT IS A POFÁMBA TOLTOK MIUTÁN EL LETT POFÁZVA HOGY TAKARODJATOK VELE EGGYÜTT A RETKES MOCSKOS ELMEBETEG KURVA ANYÁTOKBA, HANEM FOGOM MAGAM ÉS SZÉTVEREM ÉRTE AZ ELMEBETEG FEJETEK MERT EZT!!! MEG MERÉSZELITEK TENNI! NEM VESZITEK KOMOLYAN NEM HISZITEK EL? AKKOR A HALÁL FOG ARATNI TI FÉRGEK! MINT AHOGY AKKOR IS HA AZT KÉPZELITEK HOGY EBBŐL A SZEMÉTSÉGBŐL TI BÁRMIT MEGTEHETTEK MINT AHOGY AKKOR IS HA AZT KÉPZELITEK HOGY KISEMMIZHETTEK.
szgbj
2023. július 03. 13:30
Már szétesett. Csak még nem "hivatalos".
fogas paduc
2023. július 03. 13:17
476.- 2023.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!