Orbán Balázs fact checkelte Donáth Annát

2023. július 04. 20:43

A politikus megmutatta, hogy mekkora is a baloldal mögött álló valódi támogatás.

2023. július 04. 20:43

Donáth Anna a Twitter-oldalán üzent az Európai Bizottságnak, mégpedig azt, hogy a Bizottság nem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja, hogy a magyar parlament kedden elfogadta a pedagógustörvényt. Az új törvény értelmében változik a tanárok jogállása valamint a követelmények, de a régen várt fizetésemelés első részletének megemelésére is sor kerül.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ellenzéki politikus leszögezte, hogy szerinte az oktatási rendszerünk jövője forog kockán, valamint élt egy nagyszerű javaslattal is: 

követelje a Bizottság azt, hogy vonja vissza a magyar kormány a friss törvényt, és ezt a visszavonást tegye meg a befagyasztott uniós pénzek hozzáférésének feltételének.

A javaslata mellé pedig egy tüntető tömeget ábrázoló képet tett, illusztrálva álláspontját.

Ezt nem hagyta szó nélkül Orbán Balázs

A miniszterelnök politikai igazgatója Twitteren küldött válaszában alapos fact checknek vetette alá Donáth bejegyzését: először is megmutatta az ellenzéki politikusnak, hogy pontosan hányan is vettek részt a mai, a törvény ellen szervezett tüntetésen. 

 

„A baloldal mögött álló valódi támogatás”

 

 – tette hozzá. „Talán nem kéne a Bizottsághoz rohanni, hogy fagyasszák be Magyarország pénzét, hanem inkább a magyar emberek mellé kellene állni...” – szögezte le javaslatát Orbán.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Átoperált Kiscsoportos
2023. július 05. 14:57
Az orbánokat már mindenhol leszarják ...
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 05. 13:03
tartog tűle hogy ez a faszcsekkoló izs homog szekszális mint a gujás meg a máté nemtom mér szeröti ezeket a dogtorúr
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 05. 12:59
A magyarokkal fizetteti az unió a görög, olasz, spanyol államadósságot. A magyarokkal természetesen ezt nem közlik. Hogyan lehet az, hogy ha egy görög 1 eurót termel 2 euróval tartozik és 5-ször jobban él mint a magyar? Bizony! Egy görög átlag heti 22 órát dolgozik egy magyar 44-t és mégis jobb az átlagkereset görögországban. Egy görög szinte nem adózik (nem is ismerik ezt a fogalmat) a magyar 32 százalékot a fizetéséből és 27 százalék ÁFA-t...ez nem is tűnik fel a magyaroknak? Igaz matekból sohasem voltak erősek.
olajfa1
2023. július 05. 11:42
Na a HISZTI ZSÁK tombolhat egyet... úgy "libbant" módon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!