Ököllel ütötte a rendőrautó ablakát, büntetőeljárás indult a székelyudvarhelyi polgármester ellen

2023. július 31. 12:12

Hivatali visszaéléssel és hivatalos személyek elleni erőszakos fellépéssel gyanúsítja Gálfi Árpádot a rendőrség.

2023. július 31. 12:12

Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét hivatali visszaéléssel és hivatalos személyek elleni erőszakos fellépéssel gyanúsítja a rendőrség – írta meg a Maszol, a román Știri pe Surse hírportál nyomán. 

Források szerint a városvezető a rendőrséggel került összetűzésbe, amikor a járőrök megállították az egyik rokonát, ő pedig megpróbált beavatkozni. A rendőrség Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester egyik rokonát állította meg, s kiderült róla, hogy ittasan kerékpározott, ráadásul semmilyen személyazonossági irat nem volt nála. 

A rendőrök meg is szondáztatták a férfit, a műszer 0,56 mg/liter alkoholt mutatott a leheletében – olvasható a portálon.

A városi rendőrség munkatársai éppen a kerékpáros férfi kilétét próbálták meg kideríteni, amikor egy másik férfi odalépett a rendőrautó mellé és kérdőre vonta a rendőröket, hogy mi a problémájuk a székelyudvarhelyi biciklisekkel. A szóváltás egyre hevesebb lett, 

a férfi ököllel megütötte a rendőrautó ablakát és szidta, fenyegette a rendőrség munkatársait, 

akiknek határozott kérésére sem azonosította magát az agresszor. 

A rendőrség azonban elkészítette a jegyzőkönyvet és továbbította az ügyészségre, hogy kezdje meg a hivatalos törvénykezési eljárást.

***

Nyitókép: MTI Fotó: Veres Nándor

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. augusztus 22. 22:06
Mostanában mindenki meghülyült? A hőségtől az én agyam sem tiszta, de itt nem kellett volna beavatkozni.
tizennyolcfok
2023. július 31. 21:02
előbb a helyi kesma-kitartott, most meg ez. hiába no. a fideszes székely sem jobb mint orbán retardáltjai.
sorivo6
2023. július 31. 20:48
Ne kössünk kompromisszumot az országrablókkal. Ők követték le a jogtalanságot és követik el azóta is. Amiért fizetni fognak.
sorivo6
2023. július 31. 20:46
Üsse tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!