Napszemüveget lopott a norvég baloldali politikus, lemondott

2023. július 24. 17:51

Bjørnar Moxnes magának sem tudta megmagyarázni tettét.

2023. július 24. 17:51

Bjørnar Moxnes norvég baloldali pártelnök hétfőn lemondott, miután ellopott egy luxus napszemüveget az oslói repülőtérről – értesült a Politico.

Moxnest – aki a norvég Vörös Pártot vezeti, amely nyolc mandátummal rendelkezik a norvég parlamentben – június 16-án kapták lencsevégre, amint egy Hugo Boss napszemüveget lopott el egy vámmentes üzletben. Miután a lopásról készült biztonsági felvételek elterjedtek, Moxnes július elején beteget jelentett – idézte fel a lap.

Hétfőn – egy nappal a betegszabadságról való tervezett visszatérése előtt – Moxnes beismerte a lopást, és lemondott tisztségéről. „Sokan kérdezték tőlem, hogy tehettem ilyen hülyeséget. 

Ezt én is sokszor megkérdeztem magamtól az elmúlt hetekben. Nincs megfelelő magyarázatom 

– írta a Facebookon.

Már meg is van Moxnes utódja

A Politico hozzátette, egy nappal korábban a Vörös Párt országos végrehajtó bizottsága úgy döntött, Marie Sneve Martinussen váltja Moxnes pártelnököt, aki az elmúlt 11 évben töltötte be ezt a tisztséget.

Martinussen hétfőn elítélte mind a lopást, mind azt, ahogyan Moxnes kezelte a botrányt, mert nem adott „korrekt tájékoztatást” az ügyről a kezdetektől fogva. „Dühös és csalódott vagyok emiatt, és ezt nagyon egyenesen meg is mondtam Bjørnarnak” – mondta sajtótájékoztatóján.

Tekintettel azonban arra, hogy Moxnes bocsánatot kért és lemondott, az ügy Martinussen számára lezárult – jelentette a helyi média. Martinussen 2024-ig tölti be a pártelnöki tisztséget – ismertette a lap.

A távozó pártelnök vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Bjørnar Moxnes Facebook-oldala

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Puby14
2023. augusztus 01. 11:37
Forduljon talán a magyar baloldalhoz: majd elmagyarázzák, hogy mit és hogyan kell...
levente-11
2023. július 26. 07:36
A kis pitiáner. Rendes szocialista politikus sokezer eurót lop, ha teheti.:-)
Héja
2023. július 25. 08:58
Édes Istenem, kicsit lopikált. Kajla Évivikével ellentétben legalább lemondott.
sciohyper
2023. július 25. 08:51
Biztos neki is "kevés volt a fizuja", mint "szegény" belügyben dolgozó kunhüjének, a bérlethamisítónak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik