Műholdfelvételek mutatják a gigantikus Wagner-tábort Belaruszban

2023. július 20. 07:18

Valami nagyon komoly dolog készülhet.

2023. július 20. 07:18

A CNN arról ír, hogy a fehérorosz Wagner-tábor csordultig van járművekkel, miközben a konvojok is folyamatosan érkeznek – ez az új műholdfelvételekből derül ki. Hozzáteszik: nagyjából 72 órával az első konvoj megérkezése után, a Planet Labs PBC által készített 

műholdfelvételek tanúsága szerint a Wagner konvojai több száz járművel töltöttek fel egy katonai bázist az országban.

Hangsúlyozzák: az új kép kevesebb mint nyolc órával azután készült, hogy egy videófelvételen állítólag maga Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér beszélget a csapataival a táborban. Közben napok óta jelennek meg az interneten videók, amelyeken száz járműből álló konvojok haladnak Oroszország főbb autópályáin Belarusz felé, írják.

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 20. 14:39
Pax Americana = venless war
Akitlosz
2023. július 20. 13:04
De ezek csak szállító járművek. A Wagner csoport a fegyverzetét, 2000 páncélost és löveget, 20 000 kézi fegyvert, 2500 tonna lőszert átadta az orosz hadseregnek. Ha tankok mennének az autópályán vagy vasúton az látszódna a műholdfelvételeken. Fehéroroszország több okból is jó választás. 1. Kevésbé befolyásolja az orosz belpolitikát. 2. Ukrajna nem támadhatja Fehéroroszországot, mert az eszkaláció lenne, s Ukrajna járna rosszabbul az újabb fronttal. 3. A wagnerosok a háború legeredményesebb katonái, a fehérorosz hadsereg sokat tudhat tanulni a tapasztalataikból. A XXI. században ez az első nagy és modern háború, amelyikben nem szandálos kecskepásztorok harcolnak Toyotákon. A háború tapasztalatai mindenkinek újak.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 20. 11:57
A magyar szagértők szerint egy hónapja ki kellett volna esnem az ablakon....most viszont valami lesz! Szagértelem. Fradi?....niggerbuzi? Nálatok nem készül valami hanem lett!: NYERT A BUZIPAD!!!
letsgobrandon-2
2023. július 20. 10:16
azok ott mosógépek , meg ásók
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!