Meloni Washingtonban tárgyal Ukrajna támogatásának folytatásáról

2023. július 13. 07:05

Az olasz miniszterelnök szerint Olaszország jövő évi G7-elnökségének egyik prioritása lesz Ukrajna újjáépítése.

2023. július 13. 07:05
null

Washingtonban tesz hivatalos látogatást júliusban Giorgia Meloni olasz miniszterelnökelnök – jelentette be a Fehér Ház helyi idő szerint szerdai közleményében. A bejelentés szerint az olasz kormányfő július 27-én tárgyal a Fehér Házban Joe Biden elnökkel többek között Ukrajna támogatásának folytatásáról, valamint az észak-afrikai fejleményekről és a szorosabb transzatlanti együttműködésről Kínát illetően. 

A megbeszéléseken szó lesz Olaszország közelgő G7-elnökségi időszakáról.

Giorgia Meloni a NATO vilniusi csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Washingtonba látogat. Azt is elmondta, hogy Olaszország jövő évi G7-elnökségének egyik prioritása lesz Ukrajna újjáépítése. Olasz diplomaták a bejelentés kapcsán közölték, hogy Giorgia Meloni miniszterelnök tárgyalni akar Joe Biden amerikai elnökkel, mielőtt arról dönt, hogy Olaszország visszavonja-e részvételét a kínai kezdeményezésre indult Egy övezet, egy út gazdaságfejlesztési programból. Az olasz kormányfőnek ez lesz az első hivatalos látogatása Washingtonban tavaly októberi kormányra kerülése óta.

(MTI)

Nyitókép: Piero CRUCIATTI / AFP
 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 13. 10:36
Na, Melonival vitetik el majd az unió legnagyobb eladósítását és végleges gyarmattá válását a FED-nek. Most mondom. Nekünk harangoztak! Ez lesz az időpontja egyben az Európai Egyesült Államok születésének. Bevisznek minket a susnyásba!
mozsi
2023. július 13. 09:40
Átoperált Kiscsoportos 2023. július 13. 07:46 Meloni felcsatolta a műfaszt és seggbe kúrta az ostoba magyar cigánygyereket. Kedves Mandi! Miért nem lehet visszadni az x-t, hogy az ilyen aljadék emberek hozzászólásait kiktathassuk. Ezt a barmot tényleg átoperálták, az agyát főleg, kioperálták belőle az IQ-t.
hatvanas
2023. július 13. 09:16
Baerbock, Liz Truss és Ursula után egy újabb elszabadult hajóp..csa. Ezért jók a nők a politikában, mert olyan anyáskodók, a béke angyalai, kevesebb vér folyik, több megértés, Zelenszkijt pedig megböfiztetik evés után.
elfújta az ellenszél
2023. július 13. 08:53
Az olasz költségvetési többlet teljes összegét Ukrajnára fordíthatja, senkinek nem lesz kifogása ez ellen. Bár ha a tényeket nézzük, tavaly 8% volt a tényleges költségvetési hiány Olaszországban. Fogjuk még látni Melonit szivárványos öltözetben medvetáncot járni a 200 milliárdos támogatásért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!