Már az ukránok is kételkednek az ellentámadásuk sikerében

2023. július 04. 07:41

Az elnöki iroda korábbi tanácsadója irreálisnak nevezte Ukrajna felszabadítását a most zajló ellentámadás során.

2023. július 04. 07:41

Az Unian ukrán portál arról ír, hogy Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki iroda korábbi tanácsadója irreálisnak nevezte, hogy egyetlen ellentámadással szabadítsák fel Ukrajna összes területét.

„Ha befejezzük ezt az ellentámadást, az nem zárja le a háborút. Ez nem lesz elég a háború befejezéséhez. Még a legkedvezőbb forgatókönyv szerint is, ha felszabadítunk mindent Herszontól Bergyjanszkig, és elérjük a Krím határait, marad egy elfoglalt Donbasz, plusz egy megszállt Krím. 

Szükségünk lesz egy második ellentámadásra, egy harmadik ellentámadásra 

(...). Most az a kérdés, hogy kapunk-e fegyvereket a második, vagy a harmadik ellentámadáshoz, hogy mit kapunk és mikor” – magyarázta a Aresztovics egy interjúban. Összességében szerinte a háború akár még két évig is eltarthat.

***

Így tud bejelentkezni a Mandiner megújult felületére!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka


 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. július 04. 23:23
es ki fogja ezt a tebolyt finanszirozni?
Reszelő Aladár
2023. július 04. 15:02
Semmi gond, be kell írni azt, hogy IDDQD és IDKFA és egyből megjön az örök élet, minden fegyver végtelen lőszer. Úgy már menni fog?
Vata967
2023. július 04. 12:52
Történelmii párhuzam: "A hármas szövetség háborúja (más néven: a paraguayi nagy háború) egy hat éven át, 1864 és 1870 között zajló háború volt Paraguay és a hármas szövetséget alkotó országok: Argentína, Brazília és Uruguay között. A háború főként Paraguay keleti, sűrűbben lakott részein zajlott. A harcokban az ország teljesen kivérzett, férfi lakosságának zömét elvesztette, a maradék lakosságot betegség vagy éhínség tizedelte. Brazília és Argentína nagy területeket csatolt el Paraguaytól, melyek lényegében teljesen elnéptelenedtek, azonban a teljes országot nem osztották fel, annak ellenére, hogy a felfoghatatlan mértékű emberveszteség, a gazdaság és az irányító réteg teljes pusztulása miatt Paraguay 1870-re, a háború végére gyakorlatilag már nem is volt működő államszervezet." https://hu.wikipedia.org/wiki/A_h%C3%A1rmas_sz%C3%B6vets%C3%A9g_h%C3%A1bor%C3%BAja Ez vár Ukrajnára is, ha nem ül le tárgyalni.
Nehidd El
2023. július 04. 11:38
"Szükségünk lesz egy második ellentámadásra, egy harmadik ellentámadásra" Lenne. Viszont kiválóan megérvelted, hogy miért kell már az első ellentámadás támogatását is azonnal leállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!