Letiltaná a fűvásárlásokat a Mastercard

2023. július 27. 13:34

Így mérne csapást az államilag legális kannabisz-iparra a cég.

2023. július 27. 13:34
kannabisz

Mastercard felszólította a pénzintézeteket, hogy ne engedélyezzék a marihuána-tranzakciókat a betéti kártyáikon, ezzel csapást mérve egy olyan iparágra, amely már most is a pénzügyi rendszer peremén van az Egyesült Államokban – derül ki a Reuters cikkéből.

Az ország legtöbb bankja nem szolgálja ki a kannabiszcégeket, mivel a marihuána szövetségi szinten továbbra is illegális, annak ellenére, hogy több állam legalizálta a gyógyászati és rekreációs célú használatát.

„Ahogy tudomást szereztünk erről az ügyről, gyorsan kivizsgáltuk. Irányelveinkkel összhangban utasítottuk a kannabisz-kereskedőknek fizetési szolgáltatást nyújtó és a Mastercardhoz csatlakozó pénzintézeteket, hogy szüntessék meg a tevékenységet”

– közölte szerdán a vállalat szóvivője. „A szövetségi kormány illegálisnak tartja a kannabisz eladását, így ezek a vásárlások nem engedélyezettek a rendszereinkben” – tette hozzá a szóvivő. A Sunburn Cannabis vezérigazgatója, Brady Cobb egy nyilatkozatban azt mondta, hogy „ez a lépés egy újabb csapás az államilag legális kannabisziparra és azokra a betegekre/fogyasztókra, akik szeretnének hozzáférni ehhez a bimbózó
kategóriához”.

Nyitókép: MTI/EPA/John G. Mabanglo
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagymester-b-2
2023. július 27. 22:30
Majd veszik feketén, kp-ben mint eddig is. Legálisan, de adózatlanul. Gratulálok ehhez a remek modellhez.
Master
2023. július 27. 18:28
Nehogy már egy fucken kártya kibocsátó mondja meg mit vehet valaki, és mit nem. Ezek a nyugati cégek totál képzavarban vannak!
snfbvksan
2023. július 27. 17:22
Ha ezt megtehetik, megtesznek mást is. - Nem vehetnek nekik nem tetsző könyvet, filmet - Nem vásárolhatnak nekik nem tetsző nézetű emberek (Ez nincs messze: Nigel Farage számláját lezárta a Natwest, mert nem tetszett a bank főnökségének a Farage politikai álláspontja.) - Zárolják a nekik nem szimpatikus emberek pénzét (Ez is megtörtént már, oroszokkal)
Tara Verde
2023. július 27. 15:24
Távol álljon tőlem a fű terjesztésének támogatása, de nem kéne precedenst teremteni arra, hogy egy kártyacég mondja meg mit vehetek meg és mit nem. Ha a bolt legálisan működik, a fizetés is legális, legalábbis helyben (nyilván ha államon kívüli online tranzakció, az más, akkor jön a szövetségi szabály).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!