Lengyelország csapatokat vezényel a keleti határra a Wagner-csoporttól való félelem miatt

2023. július 08. 22:18

„Készen állunk reagálni az országunk határának közelében történő destabilizációs kísérletekre” – írta Mariusz Blaszczak a Twitteren.

2023. július 08. 22:18
null

Lengyelország szombaton megkezdte több mint 1000 katona mozgatását az ország keleti részére - közölte a védelmi miniszter, miközben a NATO-tagállamban egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy a Wagner-csoport harcosainak fehéroroszországi jelenléte feszültség növekedéséhez vezethet a határon – számolt be a Reuters.

A 12. és 17. gépesített dandár több mint 1000 katonája és közel 200 egységnyi felszerelés megkezdi átköltözését az ország keleti részére”

– írta Mariusz Blaszczak a Twitteren, majd úgy folytatta: „Ezzel demonstráljuk, hogy készen állunk reagálni az országunk határának közelében történő destabilizációs kísérletekre.” Múlt vasárnap Lengyelország közölte, hogy 500 rendőrt küld a Fehéroroszországgal közös határ biztonságának megerősítésére.

Lengyelországban az elmúlt hetekben megnőtt a fehérorosz határon átkelni próbáló migránsok száma. A határőrség szerint pénteken több mint 200 ember próbált illegálisan átjutni, köztük marokkói, indiai és etiópiai állampolgárok.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. július 09. 17:26
pumuklik 2023. július 09. 09:50 Igazából csak úgy lehetne gyorsan és tartósan véget vetni a háborúnak, ha Amerika és Oroszország megegyeznének Ukrajna felosztásáról.../ nem lehetsége. Az usanak a Krím kell, és ebből nem tud, nem is fog engedni.
Akitlosz
2023. július 09. 10:53
pumuklik 2023. július 09. 09:50 Igazából csak úgy lehetne gyorsan és tartósan véget vetni a háborúnak, ha Amerika és Oroszország megegyeznének Ukrajna felosztásáról. Ezzel az EU-NATO is nagyon jól járna, ha nyugat-Ukrajnában helyreállnának az 1939. augusztus 31-i határvonalak. Ez esetben fenn kellene tartaniuk a békét a NATO csapatoknak a jelenlegi nyugat-Ukrajnában.
Akitlosz
2023. július 09. 10:50
Ugyan nem a félelem a valós oka a lépésnek. Nem félni mennek oda a lengyelek. Előfordulhat, hogy gyors lépésre lesz szükség, s az úgy gyorsabb, ha már eleve a közelben vannak a katonák.
Squalline
2023. július 09. 10:00
Szerintem csak az ok es az okozat egymasra talal. Allitolag jonnek a migrik, ugye. Hat felvonul. A migrik miatt, de megse miattuk, hanem a ruszkik miatt. Nehogy a ruszkik a migrikkel destabilizaljanak. A kerdes adodik, hogyha a migriket a ruszkik destabilizalasara hasznaljak, akkor a migrikkel ki destabilizal meg? Na igy talal egymasra az ok es az okozat. Okos emberek ezek a lengyelek....migriveszelybol oroszveszelyt csinalnak. Vajon miert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!