Koránt égettek a tüntetők Dániában az iraki nagykövetség előtt

2023. július 24. 14:15

A Dán Patrióták nevű, néhány fős csoport már múlt héten is hasonló módon tüntetett, amit Facebook-oldalukon élőben közvetítettek.

2023. július 24. 14:15

Tüntetők felgyújtották a Korán egy példányát a koppenhágai iraki nagykövetség előtt – adta hírül a Reuters hírügynökség hétfőn.

A Dán Patrióták nevű, néhány fős csoport már múlt héten is hasonló módon tüntetett, amit Facebook-oldalukon élőben közvetítettek. A hétfői demonstráción mindössze két fő vett részt, akik, miután megtaposták az iszlám vallás szent könyvét, majd az iraki zászlóval együtt fel is gyújtották.

Dánia és Irak között ezzel tovább feszülnek az amúgy is konfliktusos diplomáciai kapcsolatok: szombaton több ezren utcára vonultak Bagdadban a svédországi és dániai iszlámellenes tüntetések és Korán-égetések miatt. A biztonsági erők a tüntetők ellen végül könnygázt és vízágyút is bevetettek, amikor a tömeg a bagdadi dán nagykövetség elé akart vonulni. Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője szombaton kijelentette, hogy a Korán elégetői a „legszigorúbb büntetést” érdemlik.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2023. augusztus 18. 19:25
Iszlamistákat égetni mégiscsak célravezetőbb lenne mint pár könyvet.
Sámson
2023. július 30. 14:15
A Dánoknak abban igazuk van, hogy elegük van az illegális migránsokból, az ő általuk elkövetett bűnözésből, és abban is, hogy a cselekedeteik jó része vallási indíttatású, az ihletet onnan veszik. A Korán egy hamis apostol, Mohamed hamis próféta könyve, amely hazugságokat tartalmaz. A római katolikus templomokat Nyugat-Európában látogatók hiánya miatt rombolja le a helyi önkormányzat. Ezzel kapcsolatban Jézus és tanítványa, Szent Pál apostol azt tanították, hogy Isten kézzel csinált kőtemplomokban nem lakik, az újjászületett, megtért keresztények teste a Szent Lélek temploma.
nanemane-0
2023. július 26. 13:11
Templomot rombolni azt szabad?
gyaloggos
2023. július 26. 13:05
BÍZZUNK abban, hogy a BIBLIÁVAL nem történik efféle. Csak mellékesen jegyzem meg, engem az ilyesmi nem nagyon ráz meg, sokkal magasabb szinten vannak azok a SZENT KÖNYVEK, semmint egy-két ostoba ember ostoba cselekedete bármilyen befolyással lehetne az azokban leírtakra. CSAK nehogy embereket inzultáljanak a vallásuk miatt! s persze, EZ SEMMIKÉPPEN NEM MEGENGEDHETŐ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!