Komoly döntést hoztak a hollandok: tilos lesz telefonozni az osztálytermekben

2023. július 04. 16:47

Néhány kivételes helyzetben azonban engedélyezett lesz az okoseszközök használata.

2023. július 04. 16:47

„Jövő év elejétől a hollandiai diákoknak tilos lesz bevinniük a mobiltelefonokat, a táblagépeket és az okosórákat az osztálytermekbe” – jelentette be a holland oktatási miniszter kedden. Az NLTimes című angol nyelvű holland napilap beszámolója szerint Robbert Dijkgraaf oktatási miniszter a szabályozást ismertető közleményében arról is tájékoztatott, hogy az okostelefonok továbbra is használhatók lesznek, ha kifejezetten szükség van rájuk a tanórákon. Ilyen kivétel lehet, ha a diákok épp a digitális készségekről tanulnak, vagy a használójának egészségügyi okokból van szüksége az eszközre, illetve engedélyezett lesz a fogyatékosságglal élők számára is. „Noha a mobiltelefonok összefonódtak az életünkkel, nem valók az osztályterembe” – fogalmazott a miniszter.

Közölte: a diákoknak képesnek kell lenniük koncentrálni, és lehetőséget kell biztosítani számukra a jó tanulásra. A mobiltelefonok zavaróak ebben a folyamatban. Meg kell védeni a diákokat ettől - húzta alá. Az iskoláknak október elsejéig kell megtalálniuk annak a módját, miként vezetik be a 2024. január 1-jétől érvényes korlátozást. Ha azonban ez nehézségekbe ütközik, vagy a módszer nem hoz kellő eredményt, 2024 nyarára törvényi szabályozás léphet érvénybe – tette hozzá közleményében a holland oktatási miniszter.
(MTI)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. július 05. 10:57
Szegény diákok hogy foják így videózni a tanárveréseket?
Ugandai Bubu
2023. július 04. 21:28
Majd dobálnak kislabdát népnemzethy honvédelmiségből osztjónapot.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 04. 21:13
Kurva nagy lemaradásban vannak. A gyerekeim iskolájában a folyosón és az udvaron sem lehet évek óta. Kizárólag eü indokkal igazoltan, cukorbeteg, epilepsziás, stb. tarthat magánál telefont. Máskülönben elkobozzák és az iskolaév végéig nem adják vissza. Szülők egyetértésével hozta az iskola a döntést.
lujzakisasszony
2023. július 04. 21:07
Huha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!