Késes támadás történt Nyugat-Németországban, egy ember elhunyt

2023. július 09. 09:19

A hatósági beszámoló szerint a gyanúsítottat őrizetbe vették.

2023. július 09. 09:19
null

Késes támadó ölt meg egy embert és több másikat megsebesített szombaton a nyugat-németországi Bad Hönningenben – közölte a rendőrség.

A hatósági beszámoló szerint a gyanúsítottat őrizetbe vették.

A halálos áldozatról, a támadóról és a sérülések súlyosságáról nem közöltek részleteket a Rajna-vidék-Pfalz tartományi szervek.

Már több késes támadás történt idén Németországban

Hamburgban egy másik incidens során egy férfi késsel halálosan megsebesített egy másikat. A rendőrség szerint a két férfi a Heimfeld városrész egyik lakóházának udvarán veszett össze. A feltételezett támadót letartóztatták. A rendőrség további információkat nem közölt.

Németországban idén már több késes támadás történt. Májusban két diáklány sérült meg Berlinben, miután egy pszichés problémákkal küzdő férfi megtámadta őket, áprilisban pedig egy 26 éves szíriai menedékkérő négy embert sebesített meg egy duisburgi edzőteremben.

A gyilkosságok száma Németországban 2022-ben 662-re emelkedett az előző évi 643-ról – közölte a szövetségi bűnügyi hivatal egy jelentésében.

(MTI)

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: AFP
 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ehun
2023. július 09. 20:51
évente 21ezer késes támadás történik Németországban, forrás AFD parlamenti felszólalás...
bagira002
2023. július 09. 17:24
Fos elhallgatja hogy az elkövető betolakodó volt ..... Elkövetők bűnözők előzőleg a törvénnyel ütköztek .
petya-806
2023. július 09. 12:46
Hogy is mondaná "Csodabogár" (Donald Sutherland) a "Kelly hősei" egyik főszereplője? Kérlek, ne gyertek nekem ilyen álproblémákkal, és negatív hullámokkal!"
templar62
2023. július 09. 11:42
Európa egy gyarmat . Nincs joga az önvédelemhez .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!