Kémkedésre buzdítja az oroszokat az MI6

2023. július 19. 21:05

Két hónapja a CIA is hasonló felhívást tett közzé.

2023. július 19. 21:05

A brit MI6 titkosszolgálat vezetője, Richard Moore arra kérte az ukrajnai invázió miatt feldühödött oroszokat, hogy „fogjanak össze” az Egyesült Királysággal, és segítsenek véget vetni a vérontásnak – írja az al-Dzsazíra.

„Arra kérem őket, hogy tegyék azt, amit mások is tettek az elmúlt 18 hónapban, és fogjanak össze velünk. Az ajtónk mindig nyitva áll... A titkaik biztonságban lesznek nálunk, és együtt fogunk dolgozni azon, hogy véget vessünk a vérontásnak” – mondta Richard Moore a Politico című lapnak szerdán, a prágai brit nagykövetségen.

Két hónappal korábban a CIA hasonló ajánlatot tett az orosz állampolgároknak, amikor megosztottak egy toborzó videót. A kémkedésre való felhívás hatalmas kockázatokat jelent azoknak, akik elfogadják. Vlagyimir Putyin elnök korábban már figyelmeztette az oroszokat, hogy a kémkedésért 20 év börtönbüntetés jár.

Ezt is ajánljuk a témában

Orosz kémeket toboroz a CIA

Az amerikai titkosszolgálat az oroszok körében legnépszerűbb közösségi platformon, Telegramon próbál eljutni a Kreml hazai kritikusaihoz.

Nyitókép: MTI/ EPA/ Felipe Trueba

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. július 19. 22:20
"Két hónapja a CIA is hasonló felhívást tett közzé." Na? És bejött? Csak kérdem.
FeketeFehér
2023. július 19. 21:26
Ha jól látom, az MI6 kimondottan békepárti, és gátolná az orosz katonai agressziót.
Bitrex®
2023. július 19. 21:10
Mocskos angolszász söpredék, a világ felforgatói, piócái vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!