Kazettás kényszerben Amerika

2023. július 10. 19:44

Avagy Washington másfél év után végül beleegyezett a finoman szólva is erősen vitatott eszközök átadásába.

2023. július 10. 19:44
Hidegkuti Konstantin
Hidegkuti Konstantin
Moszkvater

„Másfél évi hezitálást követően Washington végül beleegyezett a kazettás lőszerek átadásába Ukrajna számára. Ám a felszínt megkapargatva ismét nem a mindent eldöntő csodafegyvert, hanem sokkalta inkább egy kényszermegoldást láthatunk, amely még a saját szövetségesi rendszeren belül sem aratott osztatlan sikert. Avagy konvencionális tüzérségi készleteinek kimerülésével az Egyesült Államoknak az általa korábban még háborús bűnnek nevezett megoldásokhoz kell nyúlnia, ha a jelenlegi szinten akarja fenntartani az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást.

Magyar idő szerint július 7-e estélyén került nyilvánosságra az Ukrajnának nyújtott 42. amerikai katonai segélycsomag tartalma. A közel 800 millió dollár értékű csomag érdekességét nem is az elszenvedett veszteségek pótlására szolgáló újabb 32 darab Bradley harcjármű vagy szintén 32 Stryker csapatszállító járművek, hanem a kazettás lőszerek adták. Avagy Washington másfél év után végül beleegyezett a finoman szólva is erősen vitatott eszközök átadásába.”

***


 Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bezdedi
2023. július 11. 18:26
" július 7-e estélyén" nem a zenés táncos nagyrendezvényről van szó - tehát estéjén!!!
pipa89
2023. július 11. 08:59
Amit szabad Jupiternek (USA) nem szabad a kis ökörnek (Oroszország). Rómának buknia kell.
dedi
2023. július 11. 08:57
A ruszkik a háború kezdete óta használnak Ukrajnában a civil lakosság ellen silány minőségű kazettás bombát amelyeknek a 40%-a nem robban fel, ehhez képest az USA által szállított kazettás bonbáknak csak a 2%-a nem robban fel. Az ukránok a saját országukban ezek után teljesen jogosan használnak a ruszki katonák ellen kazettás bonbákat.
SzaboGeza
2023. július 10. 21:23
Üresek a raktárak, másuk már nincsen!!! Innentől fogva a kazettás bomba is demokratikus, még az "E.N.SZ." is rábólint majd, ha az is el fogy, jöhet a vegyi fegyver, meg az atom DEMOKRATIKUSAN!!!! AZ UTOLSÓ UKRÁNIG !!!!:)))) Hát nem értitek, hogy Amerika az életéért küzd Ukrajnában!!!:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!