Katona vallomása: az ukránok pajzsként hajtják maguk előtt az orosz hadifoglyokat az aknamezőn

2023. július 11. 07:39

Egy orosz önkéntes borzalmas dolgokat állít.

2023. július 11. 07:39

A Sputnik egy orosz önkéntes beszámolója alapján arról ír, hogy az ukránok arra kényszerítik az orosz hadifoglyokat, hogy vonuljanak előttük az aknamezőkön Zaporizzsja felé. Az önkéntes elmondta: az ukrán erők Donyeck térségében fogták el, folyamatosan megalázták, megverték és árkok ásására kényszerítették.

Elmeséli: „Hajnali háromkor ébresztettek egy társammal együtt. Egy ukrán csapattal kellett vonulnunk, hogy előttük meneteljünk az aknamezőkön. 

Ha rálépnék egy aknára, mi robbannánk fel az ukránok helyett” 

– mondta.

Az önkéntes beszámolója szerint a hadifoglyoknak páncélzat nélkül kellett nagyjából nyolc méterrel az ukrán gyalogság előtt haladni.

„Az ukrán cél az volt, hogy minél közelebb kerüljenek az orosz állásokhoz, majd megvárják az erősítést, közben azonban tűzharc alakult ki, így a hadifoglyoknak sikerült elmenekülniük” – mondja.

Nyitókép/illusztráció: Evgen Kotenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. július 14. 09:55
De még milyen jól teszik! Még valakik hiányoznak az első sorból!
Zsaturnuzs
2023. július 11. 22:45
Aljosa: - Hé, Szergej, hova raktatok aknát? Szergej: - Honnan tudjam, bazmeg, Aljosáék szórták ki őket... Aljosa: - Rakétával lőttük ki őket a terepre, az ukrán támadás legelején... tök sötétben, kora hajnalban... én csak a lőszert vittem a sorozatvetőhöz... Alekszandr (ukrán): - Kuss, rohadék nácik, szaporábban szedjétek a lábatokat! (De az is lehet, hogy kamuhír az egész. A fronton nincsenek jók és rosszak, csak gyilkosok. A jók hamarabb meghalnak, sokkal hamarabb.)
B_kanya
2023. július 11. 21:01
"II.baljoska61 2023. július 11. 18:23 Megy a polcra, a többi kamu propaganda mellé..." A térdenövöldözött és elvágott nyakú orosz katonákról feltöltött azovso videók mellé. Mentek a donecki bíróságra, balf444szjóska.
alenka
2023. július 11. 19:41
Az ukrán gyáva ....látszik is,mások háta mögött lappang...aztán majd hatbaszur...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!