Itt az EU kiszivárgott terve: évekig öntenék még az adófizetők pénzét Ukrajnába „békemechanizmus” címen

2023. július 19. 08:20

Kapaszkodjon! A 20 milliárd eurós alapból származó pénz ráadásul még csak nem is közvetlenül Kijevbe menne, hanem olyan országok költségeit fedezné, melyek fegyvereket és képzést adnak az ukránoknak.

2023. július 19. 08:20

Kiszivárgott, hogy az Európai Unió új pénzügyi alapjának a terve, ami szerint minimum négy éven át finanszíroznák az ukránok katonai képzésének és eszközbeszerzéseinek egy részét – a hírt megbízható, belső forrásokból írta meg a Politico. Hozzáteszik:

a 20 milliárd eurós alapból származó pénz nem közvetlenül menne Kijevbe, hanem olyan országok költségeit fedeznék, melyek fegyvereket és képzést adnak az ukránoknak.

A Politico hangsúlyozza: az összeg sokkal nagyobb, mint amit blokk eddig hasonló célokra költött az unió. Emlékeztettek, hogy 

az unió eddig 4 milliárd eurót fordított az Ukrajnát támogató országok támogatására, az új alapban ezt az összeget az ötszörösére emelnék.

A lap kiemeli, hogy az alap létrehozása komoly, éles váltás az Európai Unió eddigi politikájában: az unió magát mint „békeprojektet” jellemezte. Egészen elképesztő, hogy Ukrajna felfegyverzése a tervek szerint egy „Európai Békemechanizmus” nevű rendszeren keresztül valósul majd meg. És ez még nem minden: a katonai segítségnyújtás mellett az Európai Unió további 50 milliárd eurót biztosítana Ukrajnának nem katonai jellegű kiadásokra is.

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Jakub Kaczmarczyk
 

 

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. július 20. 18:18
A petrodollár után , új fedezete lesz a jusán valutának : végtelen háború ( endless war ) .
templar62
2023. július 20. 18:15
FELSŐ HATÁR NÉLKÜLI ELŐZETES , VISSZAFOGOTT TERV . Hazudnak . Nincs felső határa a hadisarcnak .
Beszélgető
2023. július 20. 07:40
Ha tart még két évig ez a háború, az eu népei könyörögni fognak putyinnak a megszállásért!
Hangillat
2023. július 20. 02:29
Békeprojekt. Európai Békemechanizmus. Békekölcsön minden EU-s polgártól! Ukrajna a jövőnk majd a 'közös nemmúlt'. Békerakétával a béka segge alá Béka seggély segély!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!