Így használják az ukránok a Leopardokat (VIDEÓ)

2023. július 13. 17:40

A zaporozzsjai frontról került ki egy felvétel.

2023. július 13. 17:40

Egy zaporizzsjai fronton működő Leopard 2A6 működéséről kerültek fel videók egy megbízható, forrásellenőrzéssel is foglalkozó háborús Twitter-oldalra.

A videón harci tevékenység közben látható a németek által adományozott tank: jól kivehető, amint egy kereszteződésben áll, és onnan veszi tűz alá az orosz állásokat. A videót kiszúró Portfolio hozzáteszi ugyanakkor, hogy a nyugatról kapott modern páncélosok nem váltották be az ukránok által hozzá fűzött reményeket. A nyugati harckocsikkal és gyalogsági harcjárművekkel az első napokban végrehajtott frontális támadások az orosz vonalak ellen gyorsan kudarcba fulladtak, köszönhetően többek között a megfelelő légi fedezet hiányának.

A június 4-én indult ukrán offenzíva első napjaiban ez a harckocsitípus is jelentős veszteségeket szenvedett, ennek hatására pedig el is tűnt ez első vonalakból. Azóta egyfajta mobil tüzérségként vetik be őket.

A Leopard harckocsit sokkal jobbnak tartják, mint az oroszok által bevetett szovjet típusú tankokat, azonban a brutális számbeli fölényt (egyes szakértők szerint szükség esetén Moszkva tízezernél is több tankot tudna a raktárakról a frontra irányítani) azonban a pár tucat nyugati fegyver nem tudta/tudja ellensúlyozni.

Nyitókép: Képernyőfotó.

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban-2
2023. július 18. 13:02
ez vagy júniusi videó vagy a hohol propaganda műhely csinálta valahol hátul, Lemberg környékén. A hoholok már régóta nem mernek csatába küldeni Leokat, mert az első közt lövik ki őket a ruszkik.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 14. 00:40
Minecraft üzemmódba kapcsoltak az ukránok. (҂ `з´) ︻╦̵̵̿╤──
I_Isti
2023. július 13. 19:09
Szóval. Vagy nagyon bénák, vagy nagyon átverték őket. A Leó-nak brutálisan jó lövegstabilizátora, nagyon pontos lőelemképző és lövegirányzó számítógépe van. És nagyon jelentős a lőtávja. Mindezt menet közben. Nem kell megállni vele, hogy egy 3 km-re levő célt eltaláljanak vele.
nempolitizalok-0
2023. július 13. 19:00
Jah, a leopárdok jobbak mint az orosz tankok, de most azért nem voltak jobbak, mert az oroszok akár tízezer tankot is a frontra tudnának irányítani. A leopárd tudja mennyi lehetséges tankja lehet az oroszoknak, ezért már előre felrobban. Csak nem ChatGP van benne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!