„Európa-ellenes csőcselék fenyeget” – spanyol jobboldali vezető a francia zavargásokról

2023. július 03. 10:45

Santiago Abascal, a spanyol VOX párt vezetője felszólalt a franciaországi zavargások ellen.

2023. július 03. 10:45
null

„Európát egy Európa-ellenes csőcselék fenyegeti, akik rendőrörsöket zúznak szét, könvtárakat gyújtanak fel és mobiltelefonok ellopásáért késelnek” – jelentette ki Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke a franciaországi zavargásokat kommentálva.

Az Euractiv által idézett Abascal szerint a zavargók „nem hajlandóak elfogadni a mi életmódunkat és törvényeinket, mert azt akarják, hogy mi fogadjuk el az övéiket”.

A VOX elnöke elutasítja azt a feltételezést, hogy a szegénység és kirekesztettség vezetett a zavargásokhoz. Szerinte „szegénység miatt európaiak nem szúrnak le kisbabákat Dél-Franciaországban, nem vágják el tanárok torkát Párizs elővárosában, nem törnek be koncertekre lövöldözni”.

Santiago Abascal barcelonai beszédében

Spanyolország egyébként előrehozott választásra készül július 23-án. A VOX jelenleg a harmadik erő a választást valószínűleg megnyerő, jobboldali Néppárt (PP, 32-36 százalék közötti támogatottság), valamint a szocialisták (PSOE, 24-28 százalék) mögött. Abascal pártját jelenleg a választók mintegy 12-14 százaléka támogatja.

 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. július 03. 14:14
hajrá! ezek a zavargások aranyat érnek a választások előtt... spanyoloknál, lengyeleknél, szlovákoknál...
egonlerch
2023. július 03. 13:56
Igen . A csőcselék neve: EU parlament, bizottság.
Dezsőke
2023. július 03. 13:37
valószínűleg a magyarok nélkül, már iszlám kézen lenne európa.
Ekrü
2023. július 03. 13:17
„Európát egy Európa-ellenes csőcselék fenyegeti, "- Talán nem kellett volna beengedni őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!