Francia tábornok: Az ukrán ellentámadás kudarcra van ítélve

2023. július 06. 11:43

Jean-Bernard Pinatel szerint jelenleg minden szempontból Oroszországé az előny.

2023. július 06. 11:43
null

Sötét képet fest az ukrán ellentámadásról Jean-Bernard Pinatel, a nyugalmazott francia tábornok szerint ugyanis jelenleg minden szempontból Oroszország van előnyösebb helyzetben. 

Egyáltalán nem hiszek az ukrán ellentámadás sikerében. Az oroszok földön és levegőben is erősebbek”

– hangoztatja Pinatel. A tábornok azt is elmondta, hogy a felszerelésben és a személyi állományban elszenvedett veszteségek aránya 5:1 Oroszország javára, és hozzátette: a kijevi rezsimet súlyosan hátráltatja a humán erőforrás hiánya.

A szakember szerint Ukrajna legnagyobb hátránya nem a katonai felszerelést illeti – bár hangsúlyozza, hogy a Nyugat nem mindig a legjobb minőségű felszereléssel látja el Kijevet –, hanem az emberállomány. 

A legjobb harcosaikat már rég elvesztették. Ha a NATO nem lép be közvetlenül a konfliktusba, akkor Kijev veresége csak idő kérdése”

– fogalmaz a TASZSZ-nak Pinatel, akinek sarkos véleménye van Ukrajna támogatásáról is: „az az álláspont, miszerint addig támogatjuk Ukrajnát, amíg nem győznek, ostoba és értelmetlen. Semmit nem fogunk ezzel elérni, csak azt, hogy tovább növeljük a halott ukrán és orosz fiatalok számát”.

Nyitóképen: Ukrán katonák. Illusztráció. Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
envagyok-2
2023. július 08. 05:46
Halálba küldeni embereket feleslegesen ehhez azért kell lelkivilág. Egy generáció ukrán hal bele a mocsok háborúba.
Zsolt1968
2023. július 07. 19:42
Nagyon igényes elemzés a háború első napjaiból a francia elit Kreml-imádatáról, a címe: A francia kremlinofília egy gyógyíthatatlan betegség? https://en.desk-russie.eu/2022/02/26/french-kremlinophilia.html itt is megemlítik az oroszimádó tábornokot: "justifies the annexation of the Crimea in terms that we keep hearing in the mouth of the Russian President"
rorshock
2023. július 07. 13:55
Lipsik megmagyarázzák, hogy hazudik, mert francia. Aztán rájukszólnak.
alenka
2023. július 07. 13:51
Az ukrán buzi ellentámadás csak álca....mit akarnak ezek az oroszokkal ? Megáll a józan ész.szar az UNIO és szar a NATO is ....ukrajnaval - minek csak töredéke létezik - együtt...majd mi doglunk meg miattuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!