Forrósodik a helyzet a lengyel határnál, a Wagner-zsoldosok megkezdték a fehérorosz katonák kiképzését

2023. július 20. 13:09

A kiképzés a breszti régió egyik katonai lőterén zajlik, alig három kilométerre az ország Lengyelországgal közös határától.

2023. július 20. 13:09
null

A Wagner orosz magánhadsereg zsoldosai megkezdték a fehérorosz különleges erők kiképzését, alig néhány kilométerre a fehérorosz-lengyel határtól – derült ki a minszki védelmi minisztérium csütörtöki, Telegramon közzétett bejelentéséből.

A tárca tájékoztatása szerint a kiképzés a breszti régió egyik katonai lőterén zajlik, alig három kilométerre az ország Lengyelországgal közös határától. A közleményhez fotókat is csatoltak, melyeken a Wagner-zsoldosok – a náluk szokásos fekete arcmaszkban – páncélozott járművekkel és vélhetően dróntávirányítókkal láthatók.

Egy szerdán, szintén a Telegramon közzétett videófelvételen a magánhadsereg vezetője, Jevgenyij Prigozsin üdvözli a zsoldosokat Fehéroroszországban, és közli velük, hogy többé nem vesznek részt az Ukrajnában dúló harcokban. „Szégyen, ami azon a fronton történik, mi ebben nem veszünk részt” – szögezte le, valamint felszólította harcosait, hogy a fehérorosz erők kiképzése közepette „gyűjtsenek erőt Afrikára”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: Wagner-zsoldosok. Fotó:  Roman Romokhov / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 21. 04:54
Wagner zsoldosok a háborúban oroszok részére nagy segítség , Putyin továbbra is számít rájuk .
oltarisztid-2
2023. július 20. 15:29
Mintha azt akarná kihasználni Vlagyimirovics elnök, hogy nekünk, mint államnak, már semmi közünk a Wagnerhez. Közben meg.... Aljas.
pipa89
2023. július 20. 13:43
egyetértek, nem jó ómen.
Upuaut
2023. július 20. 13:33
Mitől forrósodna? A beloruszok nem támadnának meg senkit, de egy-két önjelölt rendcsináló keményebb ellenállásba ütközne, ha megtámadnák őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!