Észak-Korea beismerte: interkontinentális rakétát bocsátottak fel

2023. július 13. 07:08

Kim Dzsong Un figyelmeztetett: erőteljesebb katonai lépésekre is sor kerülhet, ha az USA és Dél-Korea „nem ismeri be vereségét és nem hagy fel barátságtalan politikájával”.

2023. július 13. 07:08

Phenjan szerdán sikeresen bocsátott fel egy  Hvaszong-18 típusú interkontinentális ballisztikus rakétát – tájékoztatott az észak-koreai állami hírügynökség csütörtökön. Az indításon Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is részt vett.
A rakéta 6600 kilométeres magasságba emelkedett, majd mintegy 1000 kilométer metétele után a Japán-tengerbe csapódott. Elemzők szerint ez a típusú rakéta képes akár az Egyesült Államokat is elérni.

A koreai hírügynökség azt is hozzáteszi, hogy az Egyesült Államok provokálja Észak-Koreát. 

Kim Dzsong Un figyelmeztetett:

 

erőteljesebb katonai lépésekre is sor kerülhet, ha az Egyesült Államok és régiós szövetségese, Dél-Korea „nem ismeri be vereségét és nem hagy fel barátságtalan politikájával”.

 

Hozzátette, a szerdai kilövés része az észak-koreai önvédelmi fejlesztéseknek, melyekre Washington és Szöul „arcátlan lépései” miatt van szükség.

ENSZ-határozatok tiltják Észak-Korea számára a ballisztikus rakéták fejlesztését, melyek típustól függően akár nukleáris robbanófejek célba juttatására is képesek lehetnek. A phenjani vezetés súlyos nemzetközi szankciók hatálya alatt áll nukleáris programja miatt.

(MTI)

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2023. július 13. 13:17
Honnan van ezeknek ennyi pénzük rakétára? Nem olcsó dolog egy intrkontinentális rakéta, ezek meg tucatjával lövik, terorizálják a környező országokat, a rakétáikkal. Valaki (mondjuk kína) pénzeli őket esetleg?
lutra
2023. július 13. 08:57
Mi lehet az a világoskék dobozos üdítő, amit szívószállal szürcsöl? Mintha koreai v. japán szöveg lenne rajta. Gyártanak É-Koreában dobozos üdítőt, vagy import? Gyufával gyújt rá, szereti a retrót. Amilyen elhízott, nem mozog semmit, cigizik, nem lesz hosszú élete, de nem sokan fogják sajnálni.
zrx8
2023. július 13. 08:04
Úgy kell ez az USA-nak, mint egy falat kenyér, szerintem titokban ők szponzorálják a hájfejűt. Ugyan mi mással indokolhatnák Dél-Korea mai napig tartó amerikai megszállását ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!