Elégedetlenek az orosz katonai bloggerek, nekimentek a Kremlnek

2023. július 10. 19:30

Szombaton Törökország öt parancsnokot küldött vissza Ukrajnába, akiket tavaly májusban fogtak el, amikor Mariupolt védték a három hónapos orosz ostrom ellen.

2023. július 10. 19:30
ERDOGAN, Recep Tayyip; PUTYIN, Vlagyimir

Orosz katonai bloggerek hevesen bírálták a Kremlt, miután Törökország felrúgta azt a megállapodást, miszerint az Azovsztal acélművek ukrán védőit a háború idejére török földön tartja – számolt be a Sky News.

Szombaton Törökország öt parancsnokot küldött vissza Ukrajnába, akiket tavaly májusban fogtak el, amikor Mariupolt védték a három hónapos orosz ostrom ellen. Szeptemberben Törökország fogolycserét hajtott végre, amelynek értelmében az Azovstal katonáit saját területére szállították. 

 

Most az orosz ultranacionalisták a Kremlt veszik célba, amiért bízik Ankarában.

 

Az orosz ultranacionalisták közötti felháborodás ellenére Moszkva ma közölte, hogy folytatni fogja a Törökországgal való kapcsolatokra vonatkozó terveit. Szándékában áll létrehozni egy gázelosztó központot Törökországban, ami egyes nyugati országok szerint kísérlet arra, hogy az energiaexportot a nyugati szankciók és bojkottok köré irányítsák.

***

MTI/EPA/AP/Pavel Golovkin
 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Redcap
2023. július 11. 07:15
Azt miért nem írtátok le, hogy kire cserélték el anno az Azovstal védőit? ;) Nem orosz katonákra ugyanis, hanem Putyin oligarcha haverjára.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 10. 20:10
Magyarország bloggerek vívják a háborújukat. Oroszország hadsereggel és majd ismét velem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!