Egy színész után egy bokszoló lehet Ukrajna következő elnöke

2023. július 14. 16:36

Olekszandr Uszik bejelentette, indulni tervez a következő elnökválasztáson.

2023. július 14. 16:36

Olekszandr Uszik ukrán ökölvívó tervei szerint először újra cirkálósúlyú világbajnok akar lenni, utána pedig kihívná Zelenszkijt az ukrán elnökválasztáson – írta meg a Sport24tv.

Az ukrán ökölvívó nem titkolt célja, hogy revansot vegyen Tyson Fury-n, aki ellen elmaradt április 29-i mérkőzése a Wembley Stadionban, de most kiderült, komoly politikai ambíciói is vannak. 

„Lemegyek cirkálósúlyba, ismét abszolút bajnok leszek, aztán abbahagyom, és elindulok az elnökválasztáson. Zelenszkijnek aggódnia kellene? Az ukrán elnök nyugodt, mert hatalma van” – mondta Uszik.

Nem ő lenne az első profi bokszoló Ukrajnában, aki politikai babérokra tör. Vitalij Klicskó például nehézsúlyú világbajnokból lett Kijev polgármestere.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP


 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. július 14. 20:09
Na bumm. Nálunk meg egy komcsi kocafocista.
Nemkellnév
2023. július 14. 19:25
Tulajdonképpen Ukrajna mi a fene? Hivatkozási alap ma. De kik élnek ott? Degeneráltak? Szerintem minimum tájékozatlanok. És miattuk van végtelen veszélyben az egész EU? Na ne!
K4t1nk4
2023. július 14. 19:14
A politikai "kultúra" ide jutott. Manapság már lehet elnök, kormányzó egy TV-be bemutatott senki is. A politikához nem kell érteni, az nem elvárás ...viszont a polgárok elé bármilyen hazugság elhitetésére kiállítható, mert a rá osztott szerepet viszont el tudja játszani. Kb erre juthat egy színész a politikában: végrehajthatja a megbízást, de mivel önálló meggyőződéssel nem rendelkezik, saját politikai meglátásai sem lesznek soha, hiszen ő csak a báb a csúcson, egy szimpla végrehajtó. Ukrajnában bármilyen hülyéből lehet politikai vezető, ahol a kisebbséggyűlölet a mérce. Ezek után egy náci bokszolónak vajon mennyire futja? Nincsenek illúzióim, (elég a fotót megnézni, milyen "szép" hagyományőrző copfot visel), hogy egy ilyen vezetővel az ország kisebbségeinek sorsa tovább fog radikalizálódni.
Beszélgető
2023. július 14. 18:12
Nem az számít, hogy ki az elnök. Akkor az amcsik nagy szarban lennének. Ja, ott is vannak. :o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!