Egy darabig még biztos nem lesznek választások Ukrajnában

2023. július 27. 18:19

Az ukrán parlament legújabb döntése értelmében a hadiállapotot és az általános mozgósítást újabb kilencven nappal hosszabbították meg.

2023. július 27. 18:19

Az ukrán parlament csütörtöki ülésén elfogadta a hadiállapot és az általános mozgósítás meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatokat – közölte Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A hadiállapotot és az általános mozgósítást újabb kilencven nappal, 2023. november 15-ig hosszabbították meg.

A vonatkozó határozatokra 347, illetve 334 képviselő szavazott a 450 fős törvényhozásban. A következő parlamenti választásokat októberben kellene megtartani.

A törvény szerint azonban hadiállapot idején nem tarthatók választások.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán nyújtotta be a parlament mandátumának meghosszabbítására vonatkozó javaslatokat a törvényhozásnak – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A parlament az Ukrajna ellen indított orosz háború kezdetén, tavaly február 24-én vezette be a hadiállapotot és az általános mozgósítást, ez a nyolcadik hosszabbítás.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2023. július 27. 21:36
Lassan nem lesz választópolgár Ukrajnában, így nem mindegy??
alenka
2023. július 27. 21:28
Elnök az lesz,ki a legtöbb és leghosszabb csíkot szívja fel....
Majdmegmondom
2023. július 27. 20:15
Egyébként nem is kell választás, ott van az ifjabb Soros, meg a kis Biden, majd ők elvállalják a fárasztó demokráciát...
Majdmegmondom
2023. július 27. 20:13
Minek az, csak össze zavarná a mintademokráciát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!