Döbbenet! Így csonkítják meg a „woke” orvosok az amerikai tinilányokat

2023. július 25. 18:54

Soren Aldaco szerint inkább a depresszióját kellett volna kezelniük ahelyett, hogy nemváltásra kényszerítik.

2023. július 25. 18:54

Egy fiatal texasi nő beperelte az orvosokat, akik 17 éves korában tesztoszteron kezelésre tették, majd a következő évben elrontották a melleltávolítását. A 21 éves Soren Aldaco azt állítja, hogy zavart, depressziós és szorongó volt, amikor az orvosok Fort Worthben és Austinban arra bátorították, hogy váljon fiúvá, szedjen nemi hormonokat, majd később távolítsák el mindkét mellét.

A 29 oldalas panaszában azt állítja, hogy

az orvosok inkább „ideológusokként” viselkedtek, nemváltásra kényszerítették, nem beszéltek alternatívákról, és „visszafordíthatatlanul elcsúfították és rokkanttá tették” őt

egy silány masztektómiával.

A műtét következtében a mellbimbói szó szerint leváltak a mellkasáról, bizonyosan nem lesz képes szoptatni, sőt, valószínűleg terméketlenné is vált. A hormoninjekcióktól sérült a hüvelye és egyéb problémái is maradtak. A kereset szerint Aldaco

sebezhető tinédzser volt, aki számos mentális problémával küzdött, miközben a kamaszkor és a testkép általános kihívásaival is meg kellett küzdenie”. 

„Ezen árulkodó jelek ellenére, amelyek óvatosságot és terápiás megoldást követeltek, az alperesek szándékosan és meggondolatlanul sodorták Sorent a maradandó fizikai torzulás útjára” – teszik hozzá. A kereset megnevezi Del Scott Perry ápolót, Sreenath Nekkalapu pszichiátert, Barbara Rose Wood tanácsadót, valamint Richard Santucci és Ashley Deleon sebészeket. 

Megnevezi a klinikáikat is – a Crane klinikát, a Texas Health Physicians Groupot, a Three Oaks Counseling Groupot, más néven Thriveworks-t és a Fort Worth-i Mesa Springs mentális egészségügyi létesítményt –, amelyek mind Austinban vagy Fort Worth területén találhatók.

Kapcsolódó vélemény

Idézőjel

Nem finomkodott, elmondta, mit gondol a gyerekeket célzó LMBTQ-lobbiról.

Aldaco tizenéves korában azzal küzdött, hogy az osztálytársai gúnyt űztek a nagy melleiből – állítják a bírósági papírok. Elkezdte magát fiúként vagy nem-binárisként azonosítani, de ez nem segített a „bénító depresszióján és a szorongásán”.

Egy mániás epizód után Nekkalapu kezelte a Mesa Springs Pszichiátriai Kórházban, ahol a pszichiáter állítólag „kényszerítette és nyomást gyakorolt” a 15 éves lányra, hogy vállalja fel transzneműségét. Nem sokkal később, 2019-ben részt vett egy transz fiataloknak szóló támogató csoportban Fort Worthben, a Trans-Cendence International nevű csoportban, ahol megismerkedett Perryvel.

Állítólag

Perry úgy volt ismert, mint „az a fickó, aki kérésre tesztoszteront ír fel”.

A Perry rendelőjében 2020 januárjában tartott 30 perces találkozót követően a szakorvosnő felírt Aldaconak „felháborítóan nagy dózisú” tesztoszteront és egy másik ösztrogénblokkoló gyógyszert. Még abban az évben júliusban kezdett el járni Wood terapeutához. Wood állítólag egy félrevezető levélben ajánlotta melleltávolításra, az akkor 17 éves Aldacót a Crane Klinikán. A nőnek fájdalmai voltak a beavatkozás után vérömlenyek képződtek a törzsén, a mellbimbói pedig szó szerint leváltak a mellkasáról.

Ezt is ajánljuk a témában

E borzalmak után Aldaco lassan

rájött, hogy sem a tesztoszteron, sem a kettős masztektómia nem segített neki abban, hogy jól érezze magát a testében.

A meditációban és az önismeretben találta meg a válaszokat, amelyek – mint mondja – segítenek neki megbirkózni nemi identitásával, valamint a hormonok és a műtét visszafordíthatatlan hatásaival.

Ügyvédje, Ron Miller a Daily Mail-nek elmondta, hogy

az eset rávilágít egy nagyobb problémára – azon kiskorúak elsietett nemátalakítására, akiknek gondoskodásra van szükségük, nem pedig megcsonkításra.

Aldaco azt mondta, sok orvos és terapeuta túl gyorsan megerősíti a tinédzserek nemi zavarát. Aldaco mellett az elmúlt hónapokban egyre több nemváltó fiatal vall arról a nyilvánosságban, megbánták, hogy visszafordíthatatlan orvosi beavatkozásokon estek át, és beperlik azokat az orvosokat és terapeutákat, akik szerintük túl gyorsan vették rá őket ezekre a kezelésekre. 

Nyitókép: Getty Images / Boy Anupong

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2023. július 27. 15:23
"Aldaco tizenéves korában azzal küzdött, hogy az osztálytársai gúnyt űztek a nagy melleiből – állítják a bírósági papírok. Elkezdte magát fiúként vagy nem-binárisként azonosítani, de ez nem segített a „bénító depresszióján és a szorongásán”." A nagy kannáival csúfolták. Kibaszott beteg kamaszok, valószínűleg megmarkolászni akarták, de csak ennyire futotta. Erre csöcsi kijelentette magáról, hogy fiú. És ez nem segített. Nahát.. Tehát végtelenül nőies vagy, (én nem is tudom mi nőiesebb az ütközőknél, még a segg se), és ez szorongással tölti el, azt nem tudjuk miért, erre kitalálja, hogy akkor ő nembináris. Hol van ennek az apja? Az anyja? Nagyi? Valaki? Nincs ott egy normális se? És lemetélteti a dudáit. Ez hol logikus??
Lanchaster
2023. július 26. 16:53
Ez az ifjú hölgy egy lakatlan szigeten volt kénytelen a testkép zavarával küszködni? Mert alapesetben azt gondolná az ember, hogy 17 éves kamaszlányokat a szülei minden eszközzel megpróbálnak lebeszélni, eltéríteni attól, hogy visszafordíthatatlan beavatkozásoknak vesse magát alá.
papalimapapa
2023. július 26. 09:28
Mond ezeknek a henteseknek valamit az a fogalom, hogy hippokratészi eskü?
zrx8
2023. július 26. 06:54
USA egészségügy == aberrált beteg állatok. Az sem lepne meg, ha az orvos extra penzt kapna a DS/buzilobbitól ha nemátalakításra beszéli rá a pácienst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!