Demkó: Oroszország mindenképpen valamilyen győzelemnek nevezhető eredménnyel szeretné lezárni a háborút

2023. július 27. 16:27

Újabb 300-500 ezer ember behívása nem lehetetlen, hiszen az orosz győzelemhez a jelenleg Ukrajnában tartózkodó katonai létszám nem elégséges – fogalmazott az MCC szakértője az InfoRádióban.

2023. július 27. 16:27

A lehető legegyszerűbb módon növelik a besorozható oroszok számát, ez pedig nem más, mint a korhatáremelés – jelentette ki Demkó Attila az InfoRádióban. Harminc évre emelkedik a férfiak hadkötelezettségének felső korhatára Oroszországban, miután az ország parlamentjének alsóháza megszavazta, majd Vlagyimir Putyin elnök aláírta az erről szóló törvényt. A tartalékosok korhatárát is felfelé módosították. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője szerint Moszkva újabb mozgósításra készülhet, de általános mozgósítás talán nem lesz.

„Tavaly ősszel 300 ezer főt hívtak be, egy újabb 300-500 ezer fő behívása nem lehetetlen, legalábbis sokan beszélnek arról, hogy egy orosz győzelemhez a jelenleg Ukrajnában tartózkodó katonai létszám nem elégséges” – fogalmazott. A szakértő sok jelét látja annak, hogy Oroszország hosszú háborúra, de legalábbis konfliktusos időszakra készül. A hadsereget modernizálják, a hadiipart pedig felpörgetik. Ugyanakkor közölte, nem csak az életkorok változtak. „Nagymértékben megnehezült kibújni a haderőben való szolgálat alól, jelentősen nagyobbak a büntetési tételek, és gyakorlatilag abban a pillanatban, ahogy elektronikusan közvetítik a behívót, már nem lehet elhagyni az országot. 

Láthatóan keményedik az orosz rendszer e tekintetben” 

jelentette ki.

Az iskolákban tantárgyként bevezették a drónkezelést és a lövészetet a brit hírszerzés szerint, erre Demkó azt mondta, Oroszország elhatározta magát, hogy mindenképpen valamilyen, győzelemnek nevezhető eredménnyel zárja le a háborút. Legalább a négy, újonnan elfoglalt ukrán területet meg akarja tartani, ám még a négy egyikét sem uralja teljesen, hiszen az öt elcsatolt ukrajnai közigazgatási területből csak a korábban megszállt Krím van teljesen orosz kézen.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2023. július 27. 23:43
atesz! A francia nemzetisgpolitikával foglalkozzál b@szd meg te [email protected]ól valóban van fogalmad! de amit uki témában művelsz arra nincsenek szavak,mert annyira szint alatt vagy......Én nagyra tartom OV-t,de azt nem értem hogy hogy a pics@ba fizet egy olyan kretént mint amilyen te vagy. Nem vitatom a tisztességedet,becsületedet, magyarságodat,de tehetségtelen,tájékozatlan pojáca vagy.............
backsplash
2023. július 27. 20:32
Demkó totál meg van menve. Mindent is mond, meg mindennek az ellenkezőjét is. Szerintem meg sok jel utal arra, hogy oroszok kb. befejezték a munkát, már védekeznek, építkeznek. Biztosan lesznek még kisebb kampányok, miután a Wagner-csapat pihenője és feltöltése véget ér, de kb. erről fognak egyezkedni 10 év múlva, ami most van.
Akitlosz
2023. július 27. 20:21
Demkó és a "brit hírszerzés". A szakértők krémje.
connorj
2023. július 27. 20:09
Atika! ☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️x100 Atika! Ezt neked: https://www.ajandekkozpont.hu/mega-stresszoldo-cici?gclid=CjwKCAjwq4imBhBQEiwA9Nx1Bk7EgtQRjYC_Ye7Xk35waLO7LgPFiMHCBdy9L2rytKqr1Q1D8W2KxxoClYcQAvD_BwE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!