Berliner Zeitung: Ukrajna lakossága nem fog talpra állni a háború után, a fiatalok nem térnek vissza

2023. július 20. 16:32

Rengeteg ukrán menekült Németországba és Lengyelországba, és egyáltalán nem biztos, hogy vissza akarnának valaha térni Ukrajnába.

2023. július 20. 16:32
null

A bécsi Nemzetközi Gazdaságkutató Intézet a harcok miatt csökkenő ukrán népesség pusztító következményeire figyelmeztetett – írja a Berliner Zeitung.

Attól függetlenül, hogy meddig tart a konfliktus, és hogy tovább eszkalálódik-e, Ukrajna népessége soha nem fog visszatérni a korábbi szintre”

– figyelmeztet a tanulmány szerzője.

Számításai szerint 2040-ben az országban mintegy 35 millió ember él majd, ami jelentősen kevesebb, mint a hadművelet kezdete előtt. A tanulmány szerint a munkaképes korú népesség csökkenése lesz a legjelentősebb, ami veszélyezteti Ukrajna fejlődését. A legfőbb csapást a családalapításra alkalmas nők hiánya fogja jelenteni, a menekültek 70 százalékát ők teszik ki.

A szerző azt is megjegyezte, hogy az Ukrajnát elhagyó gyerekek és fiatalok, akik a menekültek további egyharmadát teszik ki, valószínűleg nem fognak visszamenni, hogy megmentsék az országot.

Nyitóképen: Ukrán menekültek. Fotó: Gian Marco Benedetto / Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2023. július 31. 08:08
Ukrajna lakossága jelenleg 20M körül van. és naponta kb 20 ezerrel csökken (csak nálunk naponta 10E jelentkezik és akkor ott van Lengyelo 10-15 E/nap, 500 nap háborű- 10 M fő). Az automata kombájnnak már ember se kell, egy szobában ülő ürge learat 10 ezer hektárokat pár kombájn)
nitsahon
2023. július 30. 19:34
Miért térnének vissza ? U Krainaben KÖZTERÜLTEK WANNAK ELNEWEZWE TÖMEGGYILKOS nazikról. U Krainaben az ellenzéki pártokat ellehetetlenítik. U Krainaben vadásznak a kényszersorozható álam polgáraikra, a potenciális ágyútöltelékekre, SAJNOS!!!
Trinitysum
2023. július 30. 18:40
A Berliner Zeitung Németországért nem aggódik?
omega
2023. július 21. 17:25
Majd mennek oda az afrikai agysebészek gyapotot szedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!