Az ukrán hadsereg rakétákkal támadta a Krími-hidat és térségét

2023. július 10. 17:26

A tájékoztatás szerint „ a Kercsi-szorosban lévő közlekedési átkelőt és a morozovszki repülőteret támadó rakétákat légvédelmi eszközökkel megsemmisítették.

2023. július 10. 17:26

Az ukrán hadsereg vasárnap SZ-200 típusú rakétákkal támadta a Krími-hidat és térségét – közölte Viktor Afzalov, az orosz légierő vezérkari főnöke Valerij Geraszimovnak, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökének adott jelentésében.

A tájékoztatás szerint „ a Kercsi-szorosban lévő közlekedési átkelőt és a morozovszki repülőteret támadó rakétákat légvédelmi eszközökkel megsemmisítették. Nem voltak se áldozatok, se károk” – derült ki az orosz védelmi tárca hétfői beszámolójából, amely szerint a támadásnak Rosztov és Kaluga régiókban lévő létesítmények is célpontjai voltak. Két SZ-200-as rakétát az orosz légvédelem megsemmisített, további kettőt pedig rádióelektronikus eszközökkel tettek harcképtelenné. 

Valerij Geraszimov hadseregtábornok, vezérkari főnök utasította az egyesített csoport parancsnokságát, hogy szervezzék meg az SZ-200-as rakéták és más ellenséges csapásmérő fegyverek tárolási helyeinek,

 

 valamint kilövőállásainak azonosítását, és a megelőzés céljával tervezzék meg a támadásukat. 

 

A védelmi tárca Telegram üzenetküldő alkalmazásán egy fénykép is megjelent, amelyen jelentést tesznek Geraszimov tábornoknak. A Reuters brit hírügynökség megemlíti, hogy ez az első alkalom, hogy az orosz vezérkari főnök megjelent a nyilvánosság előtt a Wagner orosz magánhadsereg és alapítója, Jevgenyij Prigozsin június 24-i zendülése óta.

(MTI)

****

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. július 11. 10:34
Ez mi?? Véletlenszerűen összedobált, egymáshoz semmi köze városok, helységek, tavalyi és idei hírek egy halomban.
kvmny
2023. július 10. 20:36
Erről az egyik Putyin interjú eszembe, amikor az egyik riporter arról beszélt, hogy a nato csak "védelmi" rakétákat telepít (az SZ-200 is légvédelmi rakéta), nem támadókat, mire Putyin elnevette magát.
cutcopy
2023. július 10. 19:06
SZ-200, akkor nem nagyon jönnek a nyugati cuccok..
caladan
2023. július 10. 18:31
Kurva szar az új mandiner felület, basszátok meg a pállott szátok, löttyedtfaszú gecistörpék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!