Az oroszok szerint Kijev elismerte a krími híd felrobbantását

2023. július 09. 13:37

Korábban Zelenszkij tagadta, hogy ők rendelték meg a híd felrobbantását.

2023. július 09. 13:37

Anna Maljar, az ukrán védelmi miniszter helyettese arról számolt be Telegram-csatornáján, hogy „273 nap telt el azóta, hogy csapást mértek a krími hídra, hogy megzavarják az orosz logisztikát”

A politikus az orosz–ukrán háború 500. napja alkalmából összegezte a konfliktus főbb eseményeit. A krími hídon történtek mellett megemlítette az orosz szuperszonikus Kinzsal rakéta lelövését, a hágai nemzetközi büntetőbíróság (ICC) által Vlagyimir Putyin orosz elnök elleni elfogatóparancs kiadását, az orosz Moszkva cirkáló elsüllyesztését, valamint a kijevi régió felszabadítását.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség erre hivatkozva arról írt, hogy 

Kijev ezzel beismerte, hogy ők rendelték meg a híd felrobbantását.

Mindez azért érdekes, mert mint ismert, tavaly októberben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a robbantást követően azt állította több médiumnak is, hogy nincs közük az incidenshez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. július 10. 10:06
Akkor összegezzük. Háború van, amikor egy ilyen kulcsfontosságú infrastruktúra legitim katonai célpont. Ezek a balfaszok erre meg mit csinálnak? Letagadják és belehazudnak az egész világ pofájába. Az még hagyján hogy akkor is hazudnak amikor semmi szükség rá, és ebből bizony le kell vonni pár következtetést. De ilyen ostobán és ebben ezért? Már elnézést... De aki hülye az haljon meg.
EX_Terminator
2023. július 10. 03:01
Hazudnak mint a vízfolyás.
Obsitos Technikus
2023. július 09. 18:44
Hazudnak és? Nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
B_kanya
2023. július 09. 14:57
Milyen színű is zaluzsnij szeme? Hogy van budanov? Hány SBU-s (hoholstapós) jóképességű kozmált oda Szumiban az SBU székház elleni orosz támadásban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!