„Az AfD az ellenség” – üzente meg Manfred Weber

2023. július 10. 08:55

Az EPP vezetője szerint „Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” .

2023. július 10. 08:55
null

Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, Manfred Weber a jövő évi uniós választási kampány középpontjába a szélsőjobboldali AfD elleni küzdelmet kívánja állítani, a fő ellenségnek nevezve őket – írta az Euractiv.

Bár Weber felvetette a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nemzeti konzervatív Fratelli d'Italia pártjához való közeledés gondolatát, hangsúlyozta, hogy „tűzfal” állna az AfD-vel való együttműködés bármilyen formája között, amely ugyanabba a politikai családba tartozik, mint Marine Le Pen Rassemblement Nationalja és Matteo Salvini Legaja.

Weber szerint 

az AfD „nemcsak politikai versenytárs, hanem ellenfél és ellenség”

 – mondta a Funke médiacsoportnak vasárnap.

Mint ismert, az AfD erősen ellenzi az európai projektet, nyíltan kiáll az EU feloszlatása mellett, és „megreformálhatatlannak” nevezi azt – ismertette a lap.

„Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” 

„Mi exportból élünk. És aki megkérdőjelezi az európai egységes piacot, az a jólétünkre veti a fejszét. Ugyanígy veszélyben van Németország biztonsága is, mert az AfD nem más, mint Putyin kengyelhordozója” – tette hozzá Weber.

Weber azt is mondta, hogy 

meg akarja védeni Németország és a konzervatív CDU/CSU pártok örökségét 

ezzel a szétesés felé irányuló nyomulással szemben, és „az AfD romboló eszméjét a jövő évi európai választási kampány középpontjába kívánja állítani”.

„Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” – tette hozzá.

Az AfD jelenleg 20 százalékos támogatottságot élvez, amivel a szélsőjobboldali párt a második a felméréseken. Még Olaf Scholz kancellár SPD-jét is megelőzi – tudatta az Euractiv.

Nyitókép: ARMIN WEIGEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2023. július 10. 13:54
"Az EPP vezetője szerint „Európa lelkéért vívott csata következik – Németországban is” ." Mert ha nem úgy van, ahogy mi I. MANFRED azt mondjuk, akkor azt meg kell ölni. Nos, próbálkozhatnak vele, aztán lesz meglepiben részük. De ebbe dögöljenek bele az I. Manfredok, meg a hasonszőrei.
machet
2023. július 10. 12:42
Még egy ekkora fütyit mint ez a Weber.A nyugati fejlődés csúcsterméke.Lélekelvételi ügyben egyébként a visszatérést fontolgató Vona biztos tudna tanácsot adni neki.
Akitlosz
2023. július 10. 12:09
Az AfD nem "szélsőjobboldali", hanem normális. A többiek a szélsőbaloldaliak, s a szélsőbaloldalról nézve persze minden "szélsőjobboldalinak" látszik.
kbs-real
2023. július 10. 11:34
Brilliáns stratégia. Eddig is hogy bejött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!