A Wagner harcosai migránsoknak adhatják ki magukat, és bejuthatnak az EU-ba – figyelmeztetett a lengyel miniszterelnök

2023. július 29. 14:29

Mateusz Morawiecki szerint a helyzet még veszélyesebbé válik, mint korábban volt.

2023. július 29. 14:29

Arra figyelmeztetett Mateusz Morawiecki, hogy a Belaruszban tartózkodó Wagner-harcosok migránsoknak adhatják ki magukat, és bejuthatnak az EU-ba – számol be a BBC. De

a lengyel miniszterelnök szerint Prigozsin csapata megkönnyítheti az illegális migrációt is, ami nem más, mint hibrid hadviselés.

A politikus azt is elmondta a dél-lengyelországi Gliwicében található fegyvergyárban tett látogatásakor, hogy a Wagner-csoport több mint 100 tagja Belarusz északnyugati részére költözött a Suwalki-szakadék közelébe; Lengyelország és az uniós Litvánia között 95 kilométer határ van, amely Belaruszt és az orosz kalinyingrádi exklávét választja el egymástól. Most a helyzet még veszélyesebbé válik, mint korábban volt – jelentette ki sajtótájékoztatóján Morawiecki.

Nyitókép: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. augusztus 20. 10:12
:)) Az a röhely, hogy ez éppen a Wagner esetében merült föl 2015 óta, amikor az ISIS, a Az-kaida, és az afgán Tálibokról eszükbe nem jutott. -Én akkor döbbentem le először amikor nagy tömegben érkeztek napi 8-10 ezrével gyönyörű 4 -hat soros menetoszlopban a drónfotók alapján a katonakorú fiatalemberek a zöldhatáron át.
technostation
2023. július 29. 17:27
Ne keverjük már össze a terroristákat a wagner harcosokkal.
Ekrü
2023. július 29. 16:53
Megoldás: Nemszabad beengedni a fehér , ukránul beszélő férfiakat. Hátha álcázott Wágneresek...
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 29. 16:41
?...Belgium hivatalosan is elveszett. 10 kiskorúból 8 idegen. 8 év múlva Belgium hivatosan is muszlim. Magyarországon ez 2050-re következik be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!