„A templom már nincs többé” – orosz rakétatámadásban megsérült a 200 éves odesszai székesegyház (VIDEÓ)

2023. július 23. 09:33

Az éjszakai támadásnak egy civil halottja és tucatnyi sebesültje van.

2023. július 23. 09:33
null

Oroszország vasárnapra virradóra ismét támadást indított a dél-ukrajnai kikötőváros, Odessza ellen – jelentette be a régió kormányzója, aki egy civil haláláról és több mint tizennyolc sebesültről számolt be. Oleg Kiper kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta: „Sajnos, van egy civil halottunk az Odessza elleni éjszakai orosz terrortámadás következtében”. Hozzátette: „Odesszában 18-an megsebesültek, köztük négy gyermek. Tizennégyen kerültek kórházba a városban, a három sebesült gyermeket beleszámítva” – közölte.  

Kiper a polgári infrastruktúrában, lakóépületekben és egy egyházi intézményben okozott károkról is beszámolt.

 Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak „több védelmi rakétarendszert” és taktikai rakétákat követelt Ukrajna számára. Odessza, amely január óta a világörökség része, rendszeresen célpontja az orosz támadásoknak. A várost csütörtökön sok légitámadás érte, Kijev azzal vádolta meg Moszkvát, hogy kifejezetten a kikötői infrastruktúrákat vette célba, hogy megakadályozza az ukrán gabonaexport újraindítását.

A támadásban a Reuters szerint megsérült a város székesegyháza is, amit 1809-ben szenteltek fel, majd a szovjet csapatok rombolták le 1939-ben. A templomot 2003-ban építették újra. A közösségi médiában megjelent videófelvételek egyikén az látható, az épületben lángok lobbannak fel és egy férfi azt ismételgeti, „a templom már nincs többé”. 

Vasárnapra virradóra más városokból is hírt adtak újabb orosz támadásokról: a herszoni jelentések szerint egy ember életét vesztette, miután katonai műveletet indítottak a város civilek lakta területei ellen.

(MTI, Mandiner)

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 04. 19:40
nem az orosz raketatamadasban serult meg hanem az ukran legvedelmi raketaktol
falcatus-2
2023. július 23. 21:38
lurker 2023. július 23. 17:21 .... amúgy nem valami elbénázott S-300-as ukropedofil légvédelem volt?" >>>Nem, nem bénáztak, pontosan céloztak.....
falcatus-2
2023. július 23. 21:35
gebsi1 2023. július 23. 20:40 Ma már azt is tudjuk, hogy a templomot a hoholok lötték szét egy SZ-300-as rakétával véletlenül....." >>>Miből tudhatnánk meg biztosan, hogy véletlenül?
gebsi1
2023. július 23. 20:40
Ma már azt is tudjuk, hogy a templomot a hoholok lötték szét egy SZ-300-as rakétával véletlenül.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!