A héten ad számot az Egyesült Államoknak Kijev a kazettás lövedékek felhasználásáról

2023. július 24. 17:22

Az ukrán védelmi miniszter reméli, hogy ezek a lövedékek hatékonyabbak lesznek a hagyományos lőszereknél.

2023. július 24. 17:22
null

Ukrajna jelentést készít arról, hogyan használják fel fegyveres erői az egyik legújabb katonai segélycsomagban biztosított amerikai kazettás lőszereket, és a beszámolót már a héten benyújtja az Egyesült Államoknak – közölte Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a CNN amerikai televíziónak adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett hétfőn.

„Beszámolunk a kazettás lőszerek használatának eredményeiről, úgy gondolom, hogy a jövő héten meglesz az első jelentés, amelyet meg is osztok a Pentagonban dolgozó partnereimmel.

 Remélem, hogy ezek a lövedékek hatékonyabbak lesznek, mint a hagyományos lőszerek” 

– jegyezte meg a tárcavezető. 

Azt mondta, hogy várja a jelentést, amelyet „valószínűleg hétfőn vagy kedden” nyújt be a Pentagonnak. Közölte, hogy a jelentés a kazettás lőszerek átadásáról az amerikai védelmi minisztériummal megkötött megállapodás része.

A kazettás lőszerek veszélyesek lehetnek a civilekre

Az Egyesült Államok július 7-én 800 millió dolláros katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, és ez tartalmazott először kazettás lőszert. Washington segítsége kiváltotta több európai ország, valamint Kanada bírálatát, mivel a kazettás lőszereket veszélyesnek tartják a civilekre, és nemzetközi egyezmény tiltja azok használatát és birtoklását. A kazettás lőszerek tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt nem írta alá mások mellett az Egyesült Államok, Oroszország és Ukrajna sem. Joe Biden amerikai elnök korábban elismerte, hogy nem volt könnyű a döntés a kazettás lőszerek Ukrajnának történő átadásáról, de hagyományos tüzérségi lövedékek hiányában ezt tartotta helyesnek.

(MTI)

***

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. július 25. 02:06
Majd az oroszok is BEszámolnak az amcsiknak...!
Aerion
2023. július 24. 20:46
Az ukrán védelmi miniszter reméli, hogy ezek a lövedékek hatékonyabbak lesznek a hagyományos lőszereknél. ------------------------------------------ Fordítsuk le ezt a mondatot magyarra. Tehát azt r e m é l i ez a mocskos tömeggyilkos szarházi fosadék náci senkiházi, hogy minél t ö b b ember hal meg. Az tökmindegy, hogy ki, halál, minél több, az kell neki. Tudod mi kell neked, te ukrán náci söpredék, hogy a te gyerekeiddel történjék mindez, a te feleségeddel, a te anyáddal, a te apáddal, a te testvéreddel, nézd végig, ahogy szétrobban a testük, ahogy a fröcsköl a beleikből a szar egyenesen a pofádba. Aztán majd akkor mondd, hogy m i n é l hatékonyabb.
Bitrex®
2023. július 24. 20:24
Remélem, hamarosan le lesznek radírozva a térképről, és a jövő történelemkönyvei már csak múlt időben tesznek említést erről a sosem volt országról.
kaffogó hebrencs
2023. július 24. 19:48
Sír, szart sem értünk el vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!