„A győzelem után a NATO keleti pájzsává válunk” – az ukrán védelmi miniszter szerint jövőre már NATO-tag lesz Ukrajna

2023. július 24. 09:42

Optimista ukrán jövőképet vázolt fel a CNN-nek Olekszij Reznyikov.

2023. július 24. 09:42

Ukrajna védelmi minisztere a CNN-nek adott interjút, ahol elmondta: a jövő évi NATO-csúcstalálkozóra úgy tekintenek, mint Ukrajna csatlakozásának lehetséges időpontjára.

Ki tudja, talán nagyon fontos nap lesz ez Ukrajna számára”

– hangoztatta Olekszij Reznyikov, majd hozzátette: „ez csak az én előrejelzésem”.

Az Egyesült Államok és más NATO-országok korábban leszögezték, hogy a háború miatt lehetetlen most felvenni Ukrajnát. A szövetség 5. cikkelye szerint, ha valamelyik tagot támadás éri, a szövetségesek a tagország segítségére sietnek.

Reznyikov elismerte, hogy Ukrajna csak akkor csatlakozhat a szövetséghez, ha a háború véget ér. Arra a kérdésre, hogy szerinte jövő nyárra vége lesz-e a háborúnak, gyorsan válaszolt:

Igen. Meg fogjuk nyerni ezt a háborút”

A védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy Ukrajna szövetségbe való felvételének előnyei csak növekedtek, mióta kitört a háború.

„A győzelem után a NATO érdeke lesz csatlakozásunk, mert a szövetség valódi keleti pajzsává, Európa keleti pajzsává válunk” – hangoztatta. Ukrajna „valódi harci tapasztalatot szerzett – hogyan lehet az oroszokat elrettenteni, legyőzni őket a NATO szabványos fegyverzetének használatával” – tette hozzá.

Nyitókép: ANDRE PAIN / AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 24. 23:43
Jujjjjj,....az ukranok zöme nemcsak buzi,de total idióta is....drogos buzzancs az egész hadsereg... És a maradék is....
K4t1nk4
2023. július 24. 19:07
Naív aki azt hiszi, hogy véletlenül ajánlottunk az ukiknak olyan vezetékből származó olajat, amit mostanában a megsemmisülés fenyeget. Ez egy jól megfontolt stratégiai döntés volt az ellátásbiztonság érdekében, hogy a vezeték "jólétéhez" őket is hozzákötjük. Ennek a buta Zselének februárban mondták el mi a helyzet? 😱😚😂😂😂
Hangillat
2023. július 24. 17:51
Pajzstetű az orosz- USA megállapodás előtt.
Ugye most csak viccelsz
2023. július 24. 17:26
Olekszij, le kellene már jönni a kokóról (is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!