Könnyek között búcsúzott a Milantól a visszavonuló Zlatan Ibrahimovic (VIDEÓ)

2023. június 05. 06:12

A 41 éves svéd labdarúgó minden idők legidősebb gólszerzője volt a Serie A-ban.

2023. június 05. 06:12
null

Bejelentette visszavonulását Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan 41 éves svéd labdarúgója az olasz bajnokság vasárnapi zárását követően.

„Búcsút mondok a futballnak, de nem nektek. Amikor először érkeztem Milánóba, boldogságot adtatok nekem, amikor másodjára, akkor szeretetet.

Tárt karokkal fogadtatok és otthon éreztem magam. Mindig a Milan szurkolója leszek” – fordult a csapat szurkolóihoz a könnyeivel küszködő játékos.

Utolsó idényében már alig játszott Ibrahimovic, mivel egy évvel ezelőtti térdszalag-műtétje után február végén tért vissza, de márciusban ismét megsérült. Előtte viszont az Udinese ellen betalált, amivel 41 évesen és 166 naposan minden idők legidősebb gólszerzője lett a Serie A-ban.

Az erős fizikumáról, akrobatikus góljairól és humoros kijelentéseiről is ismert sztár a Malmöben kezdte profi karrierjét, majd olyan világhírű együttesekben futballozott, mint az Ajax Amsterdam, a Juventus, az Internazionale, az FC Barcelona, az AC Milan, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és a Los Angeles Galaxy. Pályafutása során elnyerte a holland, olasz, spanyol és francia bajnoki címet is. Bár a Bajnokok Ligáját egyszer sem tudta megnyerni, az Európa-ligában csúcsra ért, és az európai Szuperkupát is elhódította aktuális csapatával. A svéd válogatottban 122 mérkőzésen 62 gólt szerzett, a 2012 novemberében az angolok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen ollózott góljával pedig kiérdemelte az év legszebb találatáért járó Puskás-díjat is.

(MTI)

Nyitókép: PIER MARCO TACCA / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2023. június 05. 17:48
szarláda hazaáruló, aki pénzért bármire hajlandó ... tűnjön el ...
misi53
2023. június 05. 17:14
Mindig kijön belőle a bosznia ! Vérszomjas bosnyák !
need-info
2023. június 05. 10:44
Egy igazi svéd...
briganti
2023. június 05. 08:42
lehet fanyalogni, de ennek a palinak az a legnagyobb hibája, hogy nem magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!