Megszólalt a gyilkossággal vádolt francia rendőr: ezért lőtte le az ellenszegülő tinédzsert

2023. június 30. 07:51

Az egyenruhás ügyvédje szerint ügyfele „a törvényeknek megfelelően” sütötte el a fegyverét.

2023. június 30. 07:51
null

Kedden, Párizs Nanterre nevű elővárosában egy közúti ellenőrzést végző francia rendőr intézkedés közben lelőtt egy 17 éves fiatalt a városban. A fiatal életét kioltó rendőrt kihallgatása után előzetes letartóztatásba helyezték, mivel az ügyészség szerint a buszsávban autót vezető fiú igazoltatásakor nem volt jogos a fegyverhasználat.  A megölt fiú emlékére csütörtök délután rendezett meneten rendőrségi források szerint 6200-an vettek részt Nanterre-ben.

A békés tüntetés a kora esti órákban káoszba torkollott,

miután a felvonulók egy része randalírozni kezdett, barikádokat emelt, pirotechnikai eszközöket gyújtott, majd autókat borogatott és gyújtott fel, miközben a rendőrség könnygázzal oszlatta a tömeget.

A rendőr veszélyben érezte az életét

Élisabeth Borne, a francia miniszterelnök azt mondta, hogy megérti a tinédzser halálát követő érzelemkitörést, de elítélte a zavargásokat.

– mondta. A meggyilkolt Nahel ügyvédje, Yassine Bouzrou a BBC World Service Newshour című műsorában úgy fogalmazott: „Olyan jog- és igazságszolgáltatási rendszerünk van, amely védi a rendőröket, és ez a büntetlenség kultúráját teremti meg Franciaországban”. A BBC szerint Nahel édesanyja is nyilatkozott már a médiának gyermeke haláláról, ő azt mondta, hogy nem általában a rendőrséget vagy a rendszert hibáztatja a gyilkosságért,

csak azt a rendőrt, aki leadta a halálos lövést, amely megölte a fiát.

A gyilkossággal vádolt rendőr is megszólalt az esetről, állítása szerint azért lőtt, mert úgy érezte, hogy az élete veszélyben van. Ügyvédje az RTL francia rádióállomásnak azt mondta, hogy ügyfele „a törvényeknek megfelelően” sütötte el a fegyverét.

Nyitókép: Amaury Cornu / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Subi
2023. július 08. 14:51
Jól tette a rendőr! Meg kell nevelini ezt a kreol, beilleszkedésre alkalmatlan, a nép nyakán élősködő tömeget. Különben is az életét védte, akár az autó alá is kerülhetett volna.
Alena
2023. július 02. 02:34
Sajnálom....a sracot... A rendőrt meg jobban...bizom benne,hogy tanuvedelemmel megússza,mert ezek nem hagyják majd élni...ez lett a mi Europank
bagira
2023. július 01. 23:20
Merkelt-Ursulát - Macront vonják felelősségre európai emberekre veszélyes terroristákat behívta .
airmax
2023. július 01. 22:01
Meg kell nézni Szabó István Redl ezredes című filmjét... Amikor egy rendszer az utolsó, - még az ő fennmaradását biztosító, - ereje e.llen lép fel ... annak munkáját lehetetleníti el.. akkor arra bukás vár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!