Djokovic kiáll koszovós kijelentése mellett

2023. június 01. 07:58

A szerb teniszező szerint számára már elképzelhetetlen egy botrányoktól mentes Grand Slam torna.

2023. június 01. 07:58
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, miután szerdán megnyerte Fucsovics Márton elleni Roland Garros mérkőzését, Novak Djokovic egy politikai üzenetet írt a kamera lencséjére, ahová a győztesek szoktak üzenni.

Koszovó Szerbia szíve, állítsák meg az erőszakot”

– írta, a jelenlegi koszovói zavargásokra utalva.

A mérkőzés után magyarázatot vártak Djokovic-tól a politikai megnyilvánulásra. A francia sportminiszter szerint a szerb teniszező nem megfelelően viselkedett, és egy ilyen eset nem ismétlődhet meg. Djokovic utólag sem tanúsított megbánást. Elismerte, gondolta, hogy az emberek nem fognak egyetérteni vele, de ez egy olyan kérdés, amiben szeretett volna állást foglalni.

„Szerintem én nem is tudnék végigcsinálni egy Grand Slamet dráma nélkül” – mondta, és hozzátette, hogy az ilyen botrányok feltüzelik.  

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azért mégis megpróbálta tisztázni a helyzetet. Arra a kérdésre, hogy számított-e a negatív reakciókra, azt nyilatkozta:

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan nem értenek velem egyet. De ez egy olyan dolog, ami mellett én kiállok. Ez minden"

– magyarázta.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. június 03. 12:25
Elképesztő,hogy mennyi világhírű szerb sportoló él a világban. Szívük mindig a helyén van.
zsuuuzsaaa
2023. június 01. 18:38
Véletlenül nincs szólásszabadság? Sajtószabadság? ... mindent szabad, ami nem tilos? ... csókolom, megszakadhatok?
csjanos
2023. június 01. 12:46
....Ő már azt mond amit akar...kinyalhatják neki...IGAZA VAN...
zuriktodor
2023. június 01. 11:46
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!