Bloomberg: Itt az idő, hogy Orbán és Erdogan tárt karokkal fogadja Svédországot a NATO-ban

2023. június 12. 09:32

A lap szerint, ha ez nem történik meg, akkor a NATO-nak el kell gondolkodnia azon, hogy a két ország valóban lojális-e a szövetséghez.

2023. június 12. 09:32
null

A Bloomberg véleménycikkének szerzője úgy látja, Svédország már bőven túlteljesítette Törökország kéréseit, ezért eljött az ideje, hogy Erdogan török elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is rábólintson a NATO-csatlakozásukra. A két vezető párhuzamos állásfoglalása sokak figyelmét felkeltette: mind a ketten jó kapcsolatos ápolnak Putyinnal, ráadásul Orbán folyamatosan tiltakozik az Oroszország elleni uniós szankciók miatt.

Mind a ketten állítják, hogy jó okuk van a svéd csatlakozás blokkolására, és lépéseiket nem hangolják össze. Ha ez így van, akkor csodálatos egybeesésről van szó – vélte Andreas Kluth, aki hosszan ecsetelte Svédország tagságának előnyeit. Szerinte, ha Orbán és Erdogan nem látja be a NATO bővítésének katonai és geopolitikai hozadékát, akkor a többi 29 tagállamnak el kell gondolkodnia azon,

hogy e páros valóban lojális-e a szövetséghez.

Idővel ugyanis a homályos szándékok legalább olyan veszélyt jelenthetnek a nyugatra nézve, mint Putyin maga. Itt az idő, hogy Orbán és Erdogan a prioritásoknak megfelelően cselekedjen, és tárt karokkal fogadja Svédországot.

***

***

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. június 15. 09:40
A magyarok imádják a kalapácsos Prigozsint, meg a malenkaja rabotat
johann07
2023. június 14. 15:39
Úgy elhúznám a NATO NÓTÁ-ját.
fater0921
2023. június 12. 20:54
Még nem is tagok (remélem nem is lesznek), de már dirigálni akarnak!!!!!Na nehogy már a nyúl vigye a puskát, a farka csóválja a kutyát!!!!!!!!Mi történt a másik szar északival(finn)? Ahogy tag lett-már csak a mi szavazatunkon múlott-máris ment ellenünk szavazni!!!!Nesze neked "rokon"!!
Kivűlálló
2023. június 12. 17:07
"Itt az idő, hogy Orbán és Erdogan a prioritásoknak megfelelően cselekedjen, és tárt karokkal fogadja Svédországot." Ha hülyék lennének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!