Suhajda Szilárd haláláról nyilatkozott a világrekorder serpa

2023. június 20. 20:15

Kami Rita szerint ez járult hozzá a magyar hegymászó tragédiájához.

2023. június 20. 20:15
null

Kami Rita 28-szoros világrekorder Everest-csúcsmászó nyilatkozott a növekedés.hu-nak, többek között Suhajda Szilárd tragédiájáról is. Leszögezte, hogy a kollégái jól jártak el Suhajda esetében: 

Kifejtette, hogy „a magyar sportoló halálához az is hozzájárulhatott, hogy serpa vezetése nélkül, és oxigénpalack nélkül vágott neki a halálzónának. Ez elmondhatatlan nagy kockázatot jelent.”

Rita kifejtette azt is, hogy „a cégek, illetve a serpák ha lehetséges, akkor lehozzák a holttestet. De ha nehéz, megközelíthetetlen helyen van, akkor azt kell megérteni, hogy a mentés sikertelen. Aki mászik, az tudatában van a kockázattal. Így vállalta, így vágott neki a Halálzónának. Azt vallom, hogy minden lépéssel felemelkedem, és legördítem a magamban lévő hegyet. Ugyanis azt is meghódítom, leküzdöm, nem csak a valósat.”

Nyitókép: MTI/EPA/Narendra Sresztha

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2023. június 24. 02:37
Isten nyugosztaljón Szilárd. Ezt nem veheti el tőled senki: https://m.youtube.com/watch?v=Kqrj1TFAbPg&t=869s&pp=ygUTc3VoYWpkYSBzemlsw6FyZCBrMg%3D%3D
nempolitizálok
2023. június 21. 08:57
Jövő évben oxigénpalack, sőt hegymászó felszerelés nélkül én is megmászom. Felküldök egy serpát a nevemben. Aztán 2025-ben újra, sőt minden évben. Szponzorokat keresek. Rekord lesz.
Bika57
2023. június 21. 08:10
Szegény Suhajda mennyit csuklik.
egyedembegyedem
2023. június 21. 06:44
"a magyar sportoló halálához az is hozzájárulhatott, hogy serpa vezetése nélkül, és oxigénpalack nélkül vágott neki a halálzónának" Csak nem?! Hihetetlen! Érdemes volt megkérdezni a serpát, mert erre senki nem gondolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!