Szerdán lesz Silvio Berlusconi temetése a milánói dómban

2023. június 12. 22:21

Az egykori miniszterelnök 86 évesen hunyt el.

2023. június 12. 22:21
null

Szerdán lesz Silvio Berlusconi, korábbi miniszterelnök és üzletember állami temetése a milánói dómban – jelentette be a milánói kúria.

Az ANSA hírportál információja szerint Berlusconi holttestét hétfőn szállítják haza otthonába, a Milánó melletti Arcore városában lévő Villa San Martinóba, majd keddtől az általa alapított Mediaset televíziós hálózat Cologno Monzese-i gyártási központjába viszik, ahol az emberek leróhatják előtte kegyeletüket.

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, Silvio Berlusconi június 12-én, 86 évesen, a milánói San Raffaele kórházban hunyt el. Berlusconi múlt pénteken került újra kórházba egy hosszabb – 45 napos – kórházi kezelés után, amely néhány hete ért csak véget tüdőgyulladás és leukémia miatt.

Nyitókép: Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 13. 08:52
Kohán Berlusconi megemlékezése vagy elemzése helytálló. A média lejáratásnak és a balos bíróságnak köszönhetően a magyar köztudatban is leginkább a "bunga-bunga" emléke maradt meg, ezért érdemes Kohán Mátyás írását FIGYELMESEBBEN ELOLVASNI. Nem lehet sokat hozzátenni. Esetleg csak pár dolgot. Berlusconi olyan politikus volt, aki kimondta, amit gondolt. Ez megbocsáthatatlan bűn a mai álszent politikai életben. Zseniális üzleti érzéke volt, melyet nem sikerült neki az államháztartásban is alkalmazni és felvirágoztatni, mert ahol csak tudták gáncsolták, fizikailag is bántalmazták, az igazságszolgáltatás akkoriban pedig még kevésbé volt független mint most. A külpolitikában törekedett a jóviszonyra nyugaton és keleten egyaránt, melyet könnyed gavallérsággal és vendéglátással sikerült elérnie (W.Bush, Putyin), , Merkel és Sárközy gúnyolódott rajta, még ma is megvannak a videók, amikor a két "hatalmas" gúnyosan összenéz . POLITIKAI UTÓDOT nem nevelt Berlusconi , így halálával a Forza Italia is visszaszorulha vagy más irányt vehet. EZ TANULSÁGOS LEHET MÁS ORSZÁGNAK IS. Időben kell utódot nevelni és megtűrni maga mellett.
lacika88
2023. június 13. 06:38
Minek ennyit hurcolászni a dögöt? Temessék el, oszt jónapot
Gáspár
2023. június 13. 04:28
Forza Italia!
Akitlosz
2023. június 13. 02:44
"Berlusconi múlt pénteken került újra kórházba egy hosszabb – 45 napos – kórházi kezelés után, amely néhány hete ért csak véget tüdőgyulladás és leukémia miatt." Tüdőgyulladás és leukémia miatt ért véget a kórházi kezelés??? Egészen biztos ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!