Megvan, ki veszi át Berlusconi eurómilliárdokat érő birodalmát

2023. június 29. 22:14

A befektetők már azelőtt is nyomon követték a holding vállalati struktúrájának alakulását, hogy nyilvánosságra hozták Silvio Berlusconi végrendeletét.

2023. június 29. 22:14
null

A Fininvest SpA részvényesei újból Marina Berlusconit, a holding ügyvezőjét nevezték ki a vállalat elnökének. A részvényesek a döntés meghozatalával párhuzamosan 100 millió eurónyi osztalék kifizetését is jóváhagyták. A holding vezérigazgatója pedig Danilo Pellegrinó marad – közölte a hírt a Bloomberg.

A beszámolóból kiderült, hogy a befektetők már azelőtt is nyomon követték a holding vállalati struktúrájának alakulását, hogy nyilvánosságra hozták Silvio Berlusconi végrendeletét.

A volt olasz miniszterelnök 61 százalékos részesedéssel rendelkezett a vállalatban, és mind az öt gyermeke kisebbségi tulajdonnal bírt. 

A Fininvesthez tartozik Olaszország fő kereskedelmi műsorszolgáltatója, az MFE-MediaForEurope NV, valamint az ország egyik legnagyobb kiadói csoportja, az Arnoldo Mondadori Editore SpA-t és az AC Monza labdarúgóklub is. 

***

Nyitókép: ELIANO IMPERATO / CONTROLUCE VIA AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 30. 16:16
Ki küld ezentúl nyakkendőt a mi csüngőhasúnknak..?
Sróf
2023. június 30. 08:03
Idióta Mandiner, ha már ilyen alja bulvárosra vettétek újabban a figurát a címekkel (megvan, ki veszi át, kiderült, hoppá stb.), akkor legalább bemásoltátok volna a Bloomberg-hír első sorát, hogy kicsoda ez a Marina Berlusconi. A legidősebb lánya Berlusconinak. Ennél a blikkesek is színvonalasabb munkát végeznek, bazmeg.
Lord Vader
2023. június 30. 06:35
Az egyik tinédzserkorú prostija? Nyilván tisztességes, becsületes, kemény munkával harácsolta össze azt a rengeteg pénzt.
-Zsolt-
2023. június 30. 00:06
Orbán példaképe. Csak Ráhelke a magyarok zsebéből veszi ki azt a 100 millió euró osztalékot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!