„Bíztam Prigozsinban, de amit tett, az gyalázatos” – a Wagner-zsoldosok úgy érzik, vezetőjük elárulta őket

2023. június 27. 15:59

Egy népszerű összeesküvés-elmélet szerint Putyin és Prigozsin közösen rendezték meg a puccsot.

2023. június 27. 15:59
null

Bár Prigozsin büszke arra, hogy a nagyjából 25 ezer fős magánhadserege nagyon hűsége hozzá, több zsoldos is elégedetlenségének adott hangot a Wagner-vezérrel kapcsolatban, miután megegyezett a Kreml-lel, hogy visszafordítja csapatait, és nem támadják meg Moszkvát – írja a BBC.

– írta egy, magát a Wagner katonájának valló, kétszázezer követővel rendelkező férfi Telegramon.

„Ez egy újabb értelmetlen lázadás volt” – írta egy másik. 

Mark Krutov orosz újságíró, aki több Wagner-harcos hozzátartozójának Telegram-csatornájához hozzáfér, szintén megosztott néhány üzenetet.

– olvasható az egyik üzenetben.

„Nem kellett volna ezt tennie. Ez színtiszta árulás” – reagált egy másik.

Az elégedetlenség mellett több összeesküvés-elmélet is született a puccskísérlet után. Az egyik legnépszerűbb felvetés szerint Putyin és Prigozsin közösen rendezték meg a puccskísérletet, hogy „teszteljék, mennyire lojális az orosz elit”, és Putyin belevonása nélkül távolítsák el Szergej Sojgu védelmi minisztert.

Mások szerint ez éppen azért nem lehetséges, mivel a puccskísérlet azt az üzenetet közvetítette a világ felé, hogy Putyin hatalma meggyengült. 

Nyitókép: Telegram

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. június 28. 07:04
"Putyin belevonása nélkül távolítsák el Szergej Sojgu védelmi minisztert" - akkor elcseszték, mert Sojgu továbbra is a helyén van. Putyin egy tollvonással leválthatja, ezért felesleges lázadást szerveznie.
-Zsolt-
2023. június 27. 18:00
Várható volt, hogy a mandiner kihozza, hogy a gazdi valójában maga rendezte a puccskísérletet maga ellen. Annak a 12 orosznak az élete, és az elpocsékolt haditechnika már magában elég akkor, hogy haditörvényszék elé álljon.
flesh ripper
2023. június 27. 17:44
Prigozsin tata két oldalán, zsoldosok, vagy pincérek? Esetleg cincérek? Hőscincérek. Hadipincérek?
elfújta az ellenszél
2023. június 27. 17:34
Jelenetek a faluvégi szláv kiskocsmából, sokadik vodka után. Nagyhangú hűhó semmiért, ezek már ilyenek maradnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!