„Komoly emberek között fel sem merül, hogy az uniós elnökséget el lehetne vitatni Magyarországtól” – Novák Katalin is reagált a soros elnökség ügyére

2023. június 01. 14:08

A magyar államfő reméli, nem születik antidemokratikus, a jogszabályokat felrúgó döntés ebben a vonatkozásban.

2023. június 01. 14:08
null

A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök Bajram Begaj albán köztársasági elnökkel tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön Tiranában.

Novák Katalin kiemelte: a Nyugat-Balkán békéje Európa békéjének záloga, ezért is kiemelten fontos, hogy a nyugat-balkáni térség országai mielőbb csatlakozzanak az Európai Unióhoz. Ebben Magyarország közvetítő, segítő szerepet nyújt – tette hozzá.

A magyar államfő az atv kérdésére felidézte, abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a 2011-es európai uniós elnökségben ő maga is dolgozhatott, és mint fogalmazott: büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország hogyan állt helyt.

„Biztos vagyok benne, hogy 2024-ben az Európai Unió soros elnökeként Magyarország ismét ezt a helytállást fogja mutatni” – hangsúlyozta, hozzátéve: reméli, hogy joggal bizakodik abban, hogy „nem születik antidemokratikus, a jogszabályokat felrúgó döntés ebben a vonatkozásban, és így

fel sem merül komoly emberek között, hogy az európai uniós elnökséget el lehetne vitatni Magyarországtól”.

(MTI;atv)

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. június 01. 18:57
KEDVES ELNÖK ASSZONY! AHOL nincs, ott ne keress, mondja a szólás! KOMOLY EMBERT ne keressen senki az EP LIBERÁLBALOSANZÖLD képviselői között!
files32
2023. június 01. 18:37
Most viszik a kaszinókba az online pénztárgépeket. Vicceltem
stug
2023. június 01. 18:27
És a Cáratyuskaelvtárs is nagyon rosszkedvű lenne.
peter19791003
2023. június 01. 17:02
annyira fel sem merül, hogy az utóbbi kb 2 hétben ez legalább a 20. írás a mandineren a témában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!