Migránsok térítettek el egy török teherhajót (VIDEÓ)

2023. június 10. 10:40

Az olasz haditengerészetet is be kellett vetni.

2023. június 10. 10:40
null

Az olasz különleges erők megrohamoztak egy Törökországból Franciaországba tartó teherhajót, miután mintegy 15 késsel felfegyverkezett migráns megpróbálta eltéríteni a hajót – számolt be róla a Guardian.

A migránsok, akiknek állampolgárságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, észrevétlenül lopakodtak fel a Galatea Seaways nevű teherhajóra, abban a reményben, hogy Európába jutnak. A török zászló alatt közlekedő, járművek szállítására tervezett hajó 22 fős legénységgel június 7-én indult el a törökországi Topçularból, és a dél-franciaországi Sète felé tartott – közölte a sajtóval az olasz védelmi minisztérium.

A fedélzetre érve azonban a potyautasokat a legénység felfedezte, akik ezt követően

késekkel megpróbáltak túszul ejteni a matrózokat

– közölte az Ansa hírügynökség. A hajó kapitányának sikerült rádión segítséget kérnie, Törökország ezt követően jelentette az esetet az olasz hatóságoknak, mivel a hajó már az olasz partokhoz közel hajózott.

A hétórás katonai művelet után a különleges erők visszaszerezték az irányítást a hajó felett, és letartóztatták az elkövetőket, akik közül néhányan elbarikádozták magukat a hajó belsejében. A haditengerészet két helikoptere, valamint a parti őrség és a pénzügyőrség hajói is részt vettek a műveletben – közölte az olasz védelmi minisztérium.

A MarineTraffic hajómegfigyelő honlap szerint a teherhajó jelenleg a nápolyi kikötő előtt horgonyoz. Az olasz hatóságok azt közölték, hogy folytatják a hajó átkutatását további potyautasok után.

***

 

Nyitókép: Getty Images / KONTROLAB

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik