Újból bíróság elé áll Kevin Spacey

2023. június 28. 15:56

Elkezdődött a színész szexuális zaklatási ügyének tárgyalása Londonban.

2023. június 28. 15:56
null

Kevin Spacey, Oscar-díjas színész szerdán jelent meg egy londoni bíróságon. A tárgyalás négy hétig tart majd, tucatnyi zaklatási vádban kell döntenie a bíróságnak – írta a Reuters.

A lap hozzátette, a 63 éves Spacey tagadja a négy férfi ellen elkövetett bűncselekmények vádját, amelyek állítólag 2001 és 2013 között történtek.

A színész ellen felhozott vádak között szerepel a szeméremsértés, szexuális zaklatás és egy sokkal súlyosabb, a beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerítés is, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható – ismertették.

A Reuters hozzátette, hogy a tárgyalást péntek reggelre napolták el, az ügyészség hivatalosan akkor nyitja meg ellene az ügyet.

Tavaly novemberben ismét súlyos vádakkal illették

Mint ismert, a brit ügyészség először tavaly májusban vádolta meg a színészt azzal, hogy 2005 és 2013 között öt férfit zaklatott – négyet Londonban és egyet Gloucestershire-ben. Az áldozatok a vádemelés időpontjában 30 és 40 közöttiek voltak. Tavaly novemberben újabb bűncselekmények elkövetésével vádolták meg. A hét vádpont szerint 2001 és 2004 között egy férfi ellen követett el többször szexuális erőszakot.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt róla még októberben, a manhattani esküdtszék arra a következtetésre jutott, hogy az ismert színész mégsem molesztálta Anthony Rappet. 

A kétszeres Oscar-díjas színész karrierje 2017-ben omlott össze, amikor többen szexuális erőszakkal vádolták meg, köztük Anthony Rapp színész, aki szerint 14 éves korában molesztálta Spacey. Azóta a manhattani bíróság ártatlannak találta Spacey-t.

***

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Koppanásig
2023. június 30. 00:21
Sok embert, férfiakat - szintén zenészeket - zaklatott a buzi. Most a "zaklatottak" pénzéhesek lettek, de egy se volt közöttük, aki a zaklatásért pofánvágta volna. A bíróság eddig jól mérlegelt...!
digitalisjolet
2023. június 29. 00:35
Csak nekem tűnik úgy, hogy ebben a szemüvegkeretben nincs üveg?
citromosParizer
2023. június 28. 18:54
és amúgy 22 évig hol volt az illető, akit 2001-ben zaklatott? vagy csak most jutott eszébe?
need-info
2023. június 28. 18:12
Ennyien vádolják? Akkor valamilyen alapja csak lehet a dolognak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!