Ez Károly király székelyföldi birtoka, ahová pihenni jár

2023. június 05. 15:36

Károly immár brit királyként is ellátogatott kedvenc székelyföldi falujába, Zalánpatakra.

2023. június 05. 15:36
null

Mint arról lapunk is beszámolt, III. Károly trónra lépése után is ellátogatott Romániába. Bukaresti találkozói után a Székelyföldre érkezett, hogy zalánpataki birtokán élvezze pár napig a pihenést.

A brit uralkodónak már számos ingatlana van Erdélyben, illetve Máramaros megyében is. Köztük van a Szeben megyei Almakeréken álló Apafi-kúria, egy ház a Brassó megyei Szászfehéregyházán, s a birtok a háromszéki Zalánpatakon. Emellett a Máramaros megyei Brében is van négy háza. A brit uralkodó alapítványa eddig mintegy egymillió fontot fektetett be Erdélyben.

A zalánpataki birtok Facebook-oldalán be is mutatják be a gyönyörű székely falusi miliőt.

Károly Zalánpatakon (fotó: MTI)
Károly Zalánpatakon (fotó: MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperfellow
2023. június 06. 23:40
Mennyire menő már ez a hely..... Örülök, hogy olyan kezében van, aki meg is becsüli.
kérdés
2023. június 06. 00:09
Nem tetszik, mégha királyi segédlettel is, de visszaforgatják az idő kerekét. Ettől nem fog a székelyek lakta vidék sosem fölvirágozni.
flesh ripper
2023. június 05. 18:19
Kellemes, szép hely. Stílusosan rendbe téve.
nempolitizálok
2023. június 05. 18:11
Károly színmagyar környezetben, színmagyarok között van, de szerintem fingja nincs arról, hogy azok ott magyarok és nem románok, sőt románok soha nem is voltak arrafelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!