Előkerült Prigozsin, tapsorkán közepette távozott Rosztovból (VIDEÓ)

2023. június 25. 07:09

Az egynapos felkelés vezére úgy tűnik, elnyerte a lakosok szimpátiáját.

2023. június 25. 07:09
null

Jevgenyij Prigozsin egy fekete autóban hagyta el a Déli Katonai Parancsokság épületét Rosztovban. A videókból jól látszik, hogy Prigozsin mennyire elnyerte a rosztovi lakosság szimpátiáját.

Egy fiatal orosz szabályosan odarohant a Wagner-vezető autójához, hogy kezet rázzon vele.

A friss beszámolók alapján amilyen gyorsan érkeztek, annyira gyorsan is hagyták el a terepet a Wagner-zsoldosok. Az információk szerint a gyorsasághoz rendezettség is társult, ugyanis a wagneresek felszámolták a városban állított blokádot, s szervezetten, rendőrségi kíséret mellett hagyták hátra az egynapos lázadás (egyik) fontos színterét – s vélhetőleg visszamentek a régi ukrajnai táboraikba.

Nyitókép: Twitter-képernyőkép

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. június 25. 12:09
Moszkvában mekkora lelkesedéssel fogadták volna!
anteporte
2023. június 25. 10:18
csippant a teló, megjött az utalás
beobachter1
2023. június 25. 09:46
Prigót száműzik Elba szigetére! Kicsit sajnálom az öreget, mert nem vén fasznak való meló volt az. Kihívta a világ egyik legnagyobb hadseregét és annak vezetését. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy ennyivel megúszta. Az Orosz vezetés bölcs döntést hozott.
P. Savoiardes
2023. június 25. 09:33
És ha élesben teszteltek mit reagál a nyugat egy esetleges orosz belpolitikai-polgárháborús helyzetre? Feltételezem a nyugat minden megszólalója, beleértve a NATO-t is, belügykent beszélt róla, mert lehetett ott egy korai orosz telefon, hogy amennyiben bárki megpróbál bármilyen formában beavatkozni, kezdve a provokaciotol az ukrán tamadasig bezárólag, megy egy taktikai atom gondolkodás nélkül. De a szép, idézőjelben, az az, hogy bárhogy történt volna, pl prigozsint leveszik, vagy o kerül helyzetbe és a hadügy vezetése megy a levesbe, az otthagyott csapatokba belefut az ukrán támadás és elbukik, gaz esetén a (Wagner azonnal ment volna vissza), egyszóval ha ez bármilyen szinten előkészített művelet volt, a végkifejlet kedvező lehet Putyin számára. Az egyetlen dolog ami ellentmond a fenti fantáziának, az az, hogy ez akkor is lázadás és háborúban ez nem vicc kérdés, a belengetett büntetések elmaradása sokkal inkább egyfajta vis maior szitut vet fel ahol tényleg begozoltek emberek, prigo, a Wagner, a vezérkar stb. Talán az elmúlt száz év legfurcsább eseménye volt. De lehet hogy csak a valóság egyszerűbb megint és ez pont az volt amit láttunk. Török Gábor elemez rovatot olvashattatok;))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!