Beyoncét hibáztatják az inflációért Svédországban

2023. június 15. 07:51

Az énekesnő koncertje miatt a vártnál magasabb volt az infláció májusban.

2023. június 15. 07:51
null

Egy szakértő szerint Beyoncé májusi koncertjének tudható be a kiugróan magas infláció Svédországban. Az énekesnő érkezése ugyanis akkora keresletet váltott ki a helyi szállodák és éttermek iránt, hogy ez az ország gazdaságán is meglátszott, ennek következtében a vártnál jóval magasabb, 9,7 százalékos inflációt mértek Svédországban.

Michael Grahn, a Danske Bank közgazdásza szerint Beyoncé miatt emelkedett váratlanul a turista és szabadidős létesítmények ára. 

– fejtette ki véleményét a BBC-nek. 

A turné bejelentését követően az Airbnb-jelentése szerint a fellépéseket rendező városokban megugrott a szálláskeresések száma. Számos koncertre napokon belül elfogytak a jegyek, és az árak a viszonteladói piacon is megnőttek.

A stockholmi koncertekre, ahol Beyoncé két estén át 46 000 ember előtt játszott, a beszámolók szerint a világ minden tájáról érkeztek rajongók. Meglepően sokan utaztak Svédországba az Egyesült Államokból, mivel a koronában számított árak a dolllárhoz képest meglehetősen olcsónak számítottak. 

A Visit Stockholm a múlt hónapban a Washington Postnak küldött e-mailben a városba irányuló turizmus fellendülését „Beyoncé-hatásnak" nevezte.

A svédországi infláció decemberben 12,3 százalékon tetőzött. A hivatalos adatok szerint a múlt havi 9,7 százalékos ráta az áprilisi 10,5 százalékhoz képest csökkent, de még így is magasabb volt, mint a 9,4 százalék körüli érték, amire előzetesen számítottak.

Nyitókép: MTI/Chris Pizzello/Invision/AP/Invision/Chris Pizzello

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afium
2023. június 16. 17:56
EX_Terminator
2023. június 15. 14:34
Ó anyám!
robertdenyiro
2023. június 15. 13:45
Meglepő fordulat. Hogy-hogy nem Orbán a hibás? Hallatlan.
citromosParizer
2023. június 15. 13:26
rakjanak szankciós ársapkát Beyonce-ra, mint az orosz kőolajra. cselekedni kellene, nem hisztizne a svédisztániaiaknak :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!